Het event brengt chefs, ondernemers, onderzoekers, voedselrecensenten, bestuurders en talenten samen in de buik van Mokum - Food Center Amsterdam. Hier wordt een week lang een programma gepresenteerd en met elkaar de culinaire basis voor de komende jaren gelegd. Amsterdam Food Week wil uitgroeien tot een jaarlijks event dat bij volgende edities ook publiekelijk toegankelijk is.
Programma
Het event behandelt alle actuele onderwerpen in de foodscene. Van innovatie, duurzaamheid en diversiteit, tot distributie- en personeelsbeleid. Hoe gaan we om met het nijpende personeelstekort? Wat kunnen we leren van de nieuwste food trends in New York, Berlijn en Londen? Bezorgen we straks met drones? En bovenal: Hoe brengen we Amsterdam naar een nóg hoger culinair niveau? Deze vragen worden beantwoord aan de hand van inspirerende talks, workshops, presentaties en rondleidingen. Dit doen we samen met smaakmakende gasten zoals onder andere: Ron Simpson - The Avocado Show, Joris Lohman - Food Hub, Monique Mulder - Dutch Cuisine, Sarriel Taus - World of food, Willem Treep - The Food Line Up, Helen Kranstauber – Food Cabinet, Laura Heerema - Giant Leaps, Cees Holtkamp - Patisserie Holtkamp, Agnieszka van Batavia - Duurzaamheidsexpert, Guus Vredenbrug - Food Things, Anita Bos - KHN, Sven Sallaerts – Pesca, Tjitze van der Dam - Executive Sous Chef QO Amsterdam, Albert Kooy - Dutch Cuisine, Hidde de Brabander - Meester Patissier en Yvette van Boven - Kok, schrijfster en presentatrice.
Smaakburgemeester
Tijdens het openingsdiner op 1 oktober wordt de eerste Smaakburgemeester van Amsterdam benoemd. Hij of zij vertegenwoordigtkomend jaar als ambassadeur culinair Amsterdam.
De Amsterdam Food Week vindt plaats bij het Amsterdam Food Center - De Kweker, Jan van Galenstraat 4, Centrale Groothandelsmarkt 183, Amsterdam