Een succesvol restaurant - hoe doe je dat?

Een succesvol restaurant - hoe doe je dat?

OpenTable, de wereldleider in online restaurant reserveringen en onderdeel van Booking Holdings, heeft een Nederlands e-book geïntroduceerd; de gids over het succesvol opzetten, onderhouden en uitbreiden van een restaurant.

Een restaurant openen en een succes worden is de droom van velen, maar het creëren van een goede en winstgevende onderneming brengt ook uitdagingen met zich mee. In drie hoofdstukken behandelt de gids praktische vragen vanaf het opstarten van een bedrijf tot succes in de toekomst.

Van opening tot uitbreiding

Het onderhouden, koesteren en het opbouwen van een horecaonderneming vereist een zorgvuldige en weloverwogen planning en uitvoering. Van het genereren van buzz voor de opening tot begrijpen wanneer de tijd rijp is voor uitbreiding. Marketing, gastvrijheid en bedrijfsvoering moeten tot in de puntjes geoptimaliseerd worden. Nederlandse restaurant professionals en OpenTable gebruikers van restaurants Singel 101, Mama Makan en DenC zijn experts in de branche en delen hun ervaringen in elke fase van het bedrijf – of deze nu net is opgericht of al tien jaar bestaat.

'Dit e-book hadden we niet kunnen samenstellen zonder de hulp van onze geweldige restaurantpartners. Met hun expertise hebben ze een belangrijke bijdrage geleverd aan de creatie van deze gids,' aldus Adrian Valeriano, VP OpenTable. 'We zijn dankbaar voor het feit dat deze restaurateurs ons hebben gekozen als partners in hun marketingactiviteiten. OpenTable heeft een unieke positie tussen restaurant en gast, waardoor wij onze partners strategisch kunnen ondersteunen met relevante inzichten en informatie op basis van data en jarenlange ervaring. Wij willen er alles aan doen om uitstekende service te verlenen en onze partners te helpen om nog betere gastheren te zijn.'

Nederlandse restaurants in het e-book:

Restaurant DenC:Emmalou ¬Cunningham en Johan Dik zijn de eigenaren van Restaurant DenC in Amsterdam. Bij Restaurant DenC treft u een huiselijke sfeer aan terwijl u geniet van een streekgebonden en ambachtelijke keuken.

Restaurant Mama Makan: Fabio Serafini is Restaurant Director bij Indonesisch restaurant Mama Makan. Mama Makan is geïnspireerd door de sterke relatie tussen Nederland en Indonesië en dit ziet men terug in de menukaart. Verfrissende Gado Gado, pittige rendang of een cocktail met heerlijke kruiden. Of laat je door alles verleiden met de rijsttafel van ‘Mama’: chef Rosmina.

Restaurant Singel 101: In dit Chileense familiebedrijf staan kwaliteit en gastvrijheid voorop. Het restaurant wordt gerund door zussen Julia en Anahi. Samen met hun neef en tevens Chef Orlando bezorgen zij gasten steeds een unieke eetervaring met verse producten die seizoensgebonden zijn.Het menu wordt om de 6 weken vernieuwd. Zo blijft Singel 101 bij elk bezoek verrassen.

Gedetailleerde en nuttige tips voor alle huidige en toekomstige restaurant professionals zijn gebundeld in het e-book 'Een succesvol restaurant – hoe doe je dat?' Nu gratis te downloaden.

Dit artikel is gesponsord door OpenTable.