Trends in meubilair: echt, eerlijk en eenvoud

Trends in meubilair: echt, eerlijk en eenvoud

Als het einde van het jaar in zicht komt, wordt er niet alleen teruggeblikt, maar zeker ook vooruit gekeken. Wat zijn de trends in meubilair die we gaan terugzien in 2019? Satelliet Meubelen, specialist op het gebied van horeca- en projectmeubilair, signaleert en blikt alvast vooruit.

Traditiegetrouw presenteert Satelliet begin oktober haar nieuwe meubelcollectie voor 2019. Daaraan voorafgaand bezoekt het bedrijf de toonaangevende internationale meubelbeurzen en houdt men met een scherp oog de vraag vanuit de markt in de gaten. Op basis daarvan ontwikkelen de ontwerpers van het bedrijf onderscheidend meubilair, zonder kwaliteit en flexibiliteit ten aanzien van specifieke wensen van de klant uit het oog te verliezen. De collectie is daardoor altijd in beweging.

Vier trends

Echt, eenvoud en eerlijk zijn de sleutelwoorden voor de trends op het gebied van meubilair. Dit uit zich in het gebruik van natuurlijke, eerlijke materialen, ongecompliceerde constructies, ronde vormen en een speels kleurenpallet. Deze kenmerken laten zich samenvatten in de volgende vier trends:

1. Naturel (hout) en klassiek thonet

Naturel hout: stilistische stoel ‘Arik’

Ongelakt hout brengt licht en laat zich eenvoudig toepassen in vrijwel elk interieur. In dat kader is Arik een stoel met een sterk en stilistisch design, die niets extra’s nodig heeft. Iedere verdere vorm van aankleding zou het design onrecht aandoen.

Met de Michelle komt de klassieke Thonet tot leven. De gebogen vorm van het hout gecombineerd met het herkenbare vlechtwerk voegt een vleugje klassiek toe.

2. Eerlijkheid in vormgeving en constructie

Stoel ‘Gerlin’ in diverse stofferingen

De trend eerlijkheid vertaalt naar de Gerlin-serie betekent: een uiterst toegankelijke en uitgebreide familie met items in diverse uitvoeringen en zithoogtes. In 2019 wordt de serie uitgebreid met de door draadstaal gedomineerde Gerlin Mesh en houten Plywood.

De laatstgenoemde vindt door de toepassing van blank gelakt multiplex ook aansluiting bij de vorige trend. Een stoel die ideaal toepasbaar is in projecten waarbij eenvoud centraal staat, maar waarin eenvoudig wel mooi moet zijn.

3. Ton-sur-ton

Ton-sur-ton: een verfijnde combinatie van kleuren in dezelfde tint. Spraakmakende concepten als MaMa Kelly in Amsterdam en – meer recent – Thomas in Eindhoven bewijzen dat dit absoluut niet saai hoeft te zijn. Ton-sur-ton kan overigens ook tot uitdrukking komen door het gebruik van dezelfde kleurstelling maar toegepast op verschillende materialen, bijvoorbeeld in frame en stoffering.

4. Duurzaam

Resysta meubilair op het terras van Circl

Duurzaamheid is de status van niche-begrip en buzzword inmiddels ontgroeid en steeds belangrijker geworden. In projecten als Circl en Conscious Hotels in Amsterdam en The Green House in Utrecht speelt duurzaamheid zelfs een leidende rol. Wat meubilair betreft, zien we dat het innovatieve en duurzame materiaal resysta in toenemende mate wordt toegepast. Resysta wordt gemaakt van biologisch restafval en bestaat voor 60% uit rijstvlies. Het materiaal beschikt over de look & feel van hout en de voordelen van kunststof. Dit maakt het bij uitstek geschikt voor toepassing in terrasmeubilair. Ook de Press-serie, waarbij de op vilt lijkende kuip gemaakt is van gerecyclede PET-flessen, onderstreept de toenemende aandacht voor duurzaam meubilair.

Dit artikel is gesponsord door Satelliet Meubelen. 

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.