Ontdekking van het jaar GaultMillau 2019: Rijnzicht in Doornenburg

Ontdekking van het jaar GaultMillau 2019: Rijnzicht in Doornenburg

De award voor de Ontdekking van het Jaar van GaultMillau 2019 is maandag 3 december gegaan naar restaurant Rijnzicht in het Gelderse Doornenburg. Daar namen broers Mike en Jim Cornelissen, niet lang geleden de zaak van hun ouders over. GaultMillau: 'Het innovatiemenu van Rijnzicht doet exact wat de omschrijving belooft: het vernieuwt, verrast, verleidt en verrukt.'

GaultMillau 2019 meldt over Rijnzicht in Doornenburg: 'Mike Cornelissen en zijn brigade koken overduidelijk omdat ze er lol in hebben de gasten niet alleen te verrassen met smaken, maar ook met de beleving. Vaak met een knipoog, soms met spektakel in de presentatie, maar altijd met klasse in de smaak en bewaking van de balans op het bord. Schijnbaar uit het niets is Gelderland een bijzonder restaurant rijker waar we de komende jaren nog veel van hopen te horen.' Rijnzicht telt 14 van de 20 Gault&Millau punten.

Hij blaast meerdere tradities compleet van tafel”

Rijnzicht ontving eerder al veel lof voor haar kookkunsten. In De Volkskrant werd het eten er omschreven als een culinair spektakel met gerechten waar geen sterrenrestaurant zich voor zou schamen. De Telegraaf omschrijft het werk van Mike als een kruistocht die -met passende wijnen erbij- één overwinning wordt.

Bekijk hier de Absolute Top van GaultMillau 2019>