Servais Tielman* van Cucina del Mondo koopt Beluga van Hans van Wolde**

Servais Tielman* van Cucina del Mondo koopt Beluga van Hans van Wolde**

Servais Tielman van sterrestaurant Cucina del Mondo in Heerlen heeft restaurant Beluga in Maastricht van tweesterrenchef Hans van Wolde gekocht. In september gaat Tielman er zijn eigen menukaart introduceren. In de maanden juli en augustus gaan de topchefs er eerst nog samenwerken.

Servais Tielman was zes jaar lang de souschef in restaurant Beluga. De sterchef heeft er nu zowel de exploitatie als de inboedel gekocht. Het restaurant zal de naam Beluga behouden. Sterrestaurant Cucina del Mondo sluit dan de deuren. 'Nu draaien we daar nog gewoon lekker door op het niveau zoals we dat al deden. Het restaurant krijgt straks een andere naam en een ander gevoel: stoere gerechten met mooie ingrediënten, maar iets laagdrempeliger', zegt Servais Tielman. 'De rol van graffiti wordt er nog meer versterkt. In de maanden juli en augustus zullen er bij Beluga zowel gerechten van Van Wolde als van Tielman op de kaart staan. Vanaf september zal Tielman nog meer zijn eigen stempel op het restaurant gaan drukken.

Nieuw restaurant Hans van Wolde

Hans van Wolde

Hans van Wolde opent op zijn beurt een nieuwe zaak in het Limburgse heuvellandschap Reijmerstok waar hij zelf woont. Begin 2020 moet ‘Brut 172’ er haar deuren openen. Er komen 25 couverts, vier Bed & Break-suites en is er plaats voor kookdemonstraties. Volgens Van Wolde gaat hij bij Brut 172 voor de absolute top. ‘Bij Beluga sta ik dagelijks voor 100 personen te koken. Bij Brut 172 voor 25, dat is natuurlijk wel even anders’, zei hij hier eerder over.

Het exclusieve karakter is ook terug te zien in het prijsniveau. Van Wolde: ‘Inclusief alles moet je ongeveer denken aan €300 per couvert. Dat is een serieus bedrag, maar als je straks het interieur ziet en het uitzicht over de heuvels…we nemen je helemaal mee op een reis met Brut.’ Op de vraag of hij ook anders gaat koken bij Brut: ‘Denk aan garen in de grond bijvoorbeeld. Maar sowieso; helemaal tot het uiterste.’

Servais Tielman, Foto: Marcel van Hoorn.

Aanvankelijk was het plan dat Beluga een Hans van Wolde bistroconcept zou krijgen. Van Wolde benaderde Servais Tielman uiteindelijk echter zelf met een voorstel voor overname. Servais Tielman hoopt in Beluga zijn tweede ster te koken. Een deel van zijn team gaat mee naar restaurant Beluga. Zij zullen gaan samenwerken met een aantal medewerkers van Beluga.

In september vertelde Servais Tielman in een uitgebreid interview met Misset Horeca al (tijdens het interview was hij overigens nog niet benaderd door Hans van Wolde) dat hij verbouw- of verhuisplannen had. Op de vraag waarom een verbouwing of verhuizing noodzakelijk was, antwoordde hij toen: ‘We willen voor die tweede Michelinster gaan. Daarvoor moeten we nóg een stapje verder dan dat we nu doen.’