Twee nieuwe bedrijven voor Jerry van Zuijlen van Amadore Zeeland

Twee nieuwe bedrijven voor Jerry van Zuijlen van Amadore Zeeland
Jerry van Zuijlen. Beeld van zijn nieuwste zaak staat onder het artikel

Jerry van Zuijlen, eigenaar van Amadore Hotels & Restaurants in Zeeland, heeft twee nieuwe bedrijven gekocht. In Domburg heeft hij Brasserie Domburg ingelijfd aan de Wijngaardstraat - 'het grootste grand-café van Domburg' - en in Goes het pand naast zijn zaak Jersey op de Grote Markt.

Amadore Hotels & Restaurants Zeeland, opgericht in juli 2005 door Jerry van Zuijlen, had voor deze nieuwe aankopen al zeven café-restaurantbedrijven en vier hotels. Allemaal in Zeeland gelegen.

Jerry van Zuijlen: ‘Ik riep in 2018 dat Domburg ontbrak in ons portfolio en nog geen zes weken later werd me dit bedrijf aangeboden. Het pand van de voormalige Brasserie Domburg is pas vijf jaar oud. Binnen meet het 450 vierkante meter en buiten 175 vierkante meter. Het is echt een van de mooiste locaties van Domburg. We zijn nu aan het verbouwen en hopen ergens in februari open te kunnen. Het wordt een all day grand café-concept.’ Negentien personeelsleden zijn overgenomen van de vorige eigenaar, zo laat de horecaondernemer weten aan Misset Horeca.

Jerry van Zuijlen omschrijft zijn nieuwste aanwinst – waarvan de naam nog niet bekend is – als heel vrouwvriendelijk. ‘Met haarden, sfeervolle livemuziek en toegankelijk voor elke doelgroep.’ Het interieur is van Ferry Tabeling, architect van Heineken.

Jersey Goes

In Goes beraamt Van Zuijlen zich nog op de plannen. ‘In eerste instantie zullen we het terras van de nieuwe zaak bij dat van Jersey voegen. Ik denk dat we met het pand hetzelfde gaan doen. Maar helemaal zeker is dat nog niet.’

Bouwen in Kamperland

Amadore heeft vier hotels in haar portfolio: Arion Vlissingen, Stadshotel Goes, Hotel Kamperduinen in Kamperland en Hotel Arneville in Middelburg. In het hotel in Kamperland realiseert Amadore nu een nieuwe wellness en een nieuw restaurant. ‘Noodgedwongen, omdat we er brand hebben gehad. De wellness is verwoest, het restaurant had fikse rookschade. Gelukkig geen persoonlijke ongelukken maar er stonden wel 180 gasten op straat.’

Van Zuijlen heeft de dagelijkse leiding van zijn Amadore overgedragen aan Cristina Elenbaas. ‘zodat ik het vizier kan richten op de nieuwe plannen én natuurlijk op het ondersteunen van Cristina.’

Van Zuijlen kreeg in 2015 de Personality Award van de Top 100 van Grootste Bedrijven en Merken van Misset Horeca.

Over Jerry van Zuijlen

Van Zuijlen opende in 1983 zijn eerste zaak, een midgetgolfbaan waar men pannenkoeken kon eten. Dit na te hebben gewerkt als DJ, barman én banketbakker. Twaalf jaar later opende hij op de boulevard van Vlissingen zijn eerste restaurant, waarna zijn imperium gestaag groeide. ‘Ik weet heel goed waar ik begonnen ben. Maar ik weet ook wat de gast verwacht’, zei hij in een eerder interview met Misset Horeca.

Over Amadore

Hij nam tijdens de Horeca Top 100 2018, de 72ste plaats in. De teller van Amadore staat ondertussen op zestien bedrijven. De collectie van oprichter Jerry van Zuijlen bestaat uit vier hotels, tien café-restaurants, een wellness- en een cateringbedrijf. Alle bedrijven sluiten volgens de filosofie van Amadore aan bij de sfeer, gemoedelijkheid en persoonlijkheid van de provincie Zeeland.  Zeeuwse streekproducten en regionale gerechten voeren er de boventoon.