Nieuwe ondernemers voor pand Seinpost: Seinpost Gastrobar Indonesia

Nieuwe ondernemers voor pand Seinpost: Seinpost Gastrobar Indonesia

In het pand van voormalig sterrestaurant Seinpost in Scheveningen, later Cottontree Mer, zit een nieuw restaurant Seinpost Gastrobar Indonesia. De nieuwe eigenaren, Glenn en Anneke van Leeuwen, hebben al een Indonesisch restaurant in Zoetermeer. Hoewel de naam het doet vermoeden is Ron Blaauw niet bij deze zaak betrokken.

Het Scheveningse restaurant CottonTree Mer sloot in februari 2018 haar deuren. ‘Het pand kreeg een nieuwe eigenaar en deze benaderde ons of wij hier niet in wilden trekken,’ vertelt Anneke van Leeuwen tegen Misset Horeca. ‘De locatie is prachtig. Dus daar hoefden we niet lang over na te denken.’

Anneke (54) en Glenn (56) van Leeuwen runden 20 jaar Restaurant de Verleiding in Zoetermeer. Nu hebben ze in Zoetermeer een Indonesisch restaurant, Tot Zo! Indonesia. Later dit jaar komt er nog een pannenkoekenboerderij bij Stadsboerderij Het Buitenbeest bij. ‘We hebben een zoon en dochter die ons veel helpen, gelukkig,’ lacht Van Leeuwen.

Seinpost Gastrobar Indonesia

Seinpost Gastrobar Indonesia telt 70 couverts en is nu geopend van woensdag tot en met zondag, alleen voor diner. ‘Vanaf april gaan we terras draaien en zullen we ook overdag open zijn. En als alles goed gaat breiden we uit met de maandag en dinsdag.’ De eerste gasten aten er op 10 januari.

Verwarring met Ron Blaauw Gastrobar Indonesia

De zaak heeft geen connecties met Ron Blaauw, al deed de naam dat bij de redactie wel vermoeden. ‘Zijn bedrijven heten inderdaad ook Gastrobar, maar dat is natuurlijk geen beschermde naam. Je ziet het erg veel nu. We hebben nog even gedacht aan bistrobar maar dat vonden we oubollig.’ Blaauw heeft in Ouderkerk Gastrobar Indonesia en in hartje Amsterdam sinds kort Gastrobar Indonesia Downtown.

Chef in de keuken van Seinpost heeft wel connecties met Ron Blaauw. ‘Musa, onze chef heeft bij Blaauw gewerkt. Dat wel,' aldus Anneke van Leeuwen. Ron Blaauw laat weten dat Musa maar heel kort bij hem heeft gewerkt. 'De menukaart lijkt verdacht veel op onze kaart in Ouderkerk. Zelfs de lay-out is nagenoeg gelijk. Beetje triest. Ik gun ze veel omzet, maar chique is het natuurlijk niet. Ik onderneem nu nog geen actie, wel als er bij gasten verwarring ontstaat en ze negatief gaan praten over Scheveningen terwijl iedereen dat dan met mij associeert.'

Van een doorstart van het oude Seinpost is geen sprake. ‘Dit is een compleet ander concept van nieuwe eigenaren. Wij bieden authentiek Indonesisch eten. Musa kookt zoals het hoort. Pittig. Hij kookt zoals je daadwerkelijk eet in Indonesië.’

Seinpost Gastrobar Indonesia is van woensdag tot en met zondag geopend voor diner. Op 21 januari is het openingsfeestje. De sleutel van het pand kregen de eigenaren al in het najaar 2018. Het was wachten op de horecavergunningen voordat de deuren in januari 2019 open konden. ‘We wilden heel graag al in december 2018 starten, maar toen hadden we de vergunningen nog niet binnen.’

Seinpost

In februari 2018 moest het voormalige Seinpost toen Cottontree Mer geheten haar deuren sluiten vanwege economische omstandigheden. De omzet bleef achter na de naamswijziging en het verlies van de Michelinster, die het restaurant sinds 2005 had.

Restaurant Cottontree Mer is gesloten vanwege ‘economische omstandigheden’, liet onderneemster Manon Heinrichs destijds weten aan Misset Horeca. ‘Eind 2015 hebben we het concept gewijzigd en de naamsverandering doorgevoerd. Dat was voor Michelin reden om onze ster af te nemen. Dat heeft ontzettend veel impact gehad, meer dan we hadden verwacht.’

Behalve de naam van het de zaak, zijn er geen connecties meer het voormalige Seinpost. ‘Van het team of de oude eigenaren is niemand betrokken bij de Seinpost Gastrobar.’

>>> Menukaar Seinpost Gastrobar Indonesia