Bas Hoebink met De Firma naar Dutch Cuisine

Bas Hoebink met De Firma naar Dutch Cuisine

Restaurant De Firma in Nijmegen van Bas Hoebink heeft zich aangesloten bij Dutch Cuisine. 'Nederland kiest steeds vaker bewust voor groen en duurzaam. Ook als het gat om voeding. Reden voor mij om met De Firma een nieuwe weg in de slaan,' motiveer Hoebink zijn besluit.

Bas Hoebink heeft naast De Firma nog twee andere horecabedrijven in Nijmegen, Restaurant De Meesterproef in de oude Honig fabriek en The Black Fox. Hij heeft ze ondergebracht in Het Hoofdkwartier Horeca.

Met De Firma kiest hij nu voor Dutch Cuisine. ‘We hebben een nieuwe eerlijke menukaart geïntroduceerd in januari.’

Hoebink: ‘Dutch Cuisine staat voor de identiteit van de Nederlandse keuken; een keuken die uniek is in de wereld en waar we trots op zijn. Voor ons houdt dat in dat we veel met groenten werken, met producten uit het seizoen, het liefst uit de buurt’

Bas hoebink Frima Nijmegen

Hij vervolgt: ‘Waar mogelijk kiezen we voor een biologisch, Fairtrade of diervriendelijk product. De principes van Dutch Cuisine zijn gebaseerd op een gezondere manier van eten en leven. We laten de aarde beter achter voor onze kinderen, we verspillen minder, we gunnen de producent een eerlijke prijs en we zorgen voor meer dierenwelzijn. Dit past  bij de filosofie van De Firma.’

De Firma Nijmegen

De Firma is een Nijmeegs restaurant dat is geïnspireerd op de typische laid-back restaurants uit Kaapstad en Sydney. De gerechten worden zoveel mogelijk bereid met producten van lokale leveranciers in en om Nijmegen. Hiermee drukt De Firma een eigen stempel op de wereldse gerechten waarmee het restaurant groot is geworden. En met de nieuwe menukaart richt het restaurant zich tevens tot de steeds groter wordende groep flexitariërs, vegetariërs en veganisten.

Het restaurant zelf biedt plaats aan 110 mensen en heeft een terras, uitkijkend over de Waal. De shared dining gerechten worden in het midden van de tafel geserveerd, zodat iedereen samen kan genieten van de gerechten.