Stephan Siegertsz restaurantmanager De Tropen Amsterdam

Stephan Siegertsz restaurantmanager De Tropen Amsterdam

Stephan Siegertsz (46) is gestart als restaurantmanager van De Tropen. Dit café en restaurant bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) is de ontmoetingsplek voor buren, museumbezoekers en KIT-medewerkers.

Stephan Siegertsz volgt Nienke Engberts op, die nu een baan buiten de horeca heeft. Siegertz woont en werkt al jaren in Amsterdam, maar komt oorspronkelijk uit Groningen. Na het afronden van zijn opleiding aan Hoge Hotelschool Leeuwarden kwam hij naar de hoofdstad, waar hij van 2003 tot 2008 vijf jaar lang zijn eigen lunchcafé runde.

Daarna werkte hij als docent, locatiemanager bij Albron en als banquet manager bij hotel The Manor in Amsterdam-oost dat nu tot de Eden Hotelgroep behoort.  Bij De Tropen combineert hij zijn liefde voor het horecavak met kennis, ervaring en een flinke dosis ambitie.

Samen eten

Stephan Siegertsz: ‘De gasten van ons café-restaurant zijn een heerlijke mix van Amsterdam en ver daarbuiten, geweldig vind ik dat! De Tropen verbindt verschillende culturen met elkaar – qua mensen en sfeer én op je bord.

Terras menukaart

Zo serveren we een pittige poké bowl, maar kun je ook voor een traditionele kaastosti bij ons terecht. En dit voorjaar komen we met een speciale terras-menukaart vol zomerse salades en barbecuegerechten.’

Over Kit en De Tropen

De Tropen café en restaurant en de binnentuin zijn onderdeel van het KIT Royal Tropical Institute. Dit is een not-for-profit kennis- en expertise organisatie voor duurzame internationale en interculturele samenwerking.

KIT is sinds 1926 gehuisvest in een monumentaal pand aan de Amsterdamse Mauritskade, waar ook de afdeling Hospitality is ondergebracht met De Tropen café en restaurant, Conferences & Events en het Amsterdam Tropen Hotel.