Eigen restaurant voor Tomas Bron, Job Seuren, Wout Jans en Joost Clarijs

Eigen restaurant voor Tomas Bron, Job Seuren, Wout Jans en Joost Clarijs
Tomas Bron en Wout Jans (twee van de vier ondernemers)

Tomas Bron, Job Seuren, Wout Jans en Joost Clarijs zijn in het pand aan de Utrechtsestraat in Amsterdam waar voorheen Bar Moustache zat, gestart met restaurant Zoldering. Een restaurant met bijzonder veel aandacht voor goede wijnen.

Chef van Restaurant Zoldering is Tomas Bron (Waldorf Astoria, Librije, Bokkedoorns). Wijnen zijn de verantwoordelijkheid van Job Seuren (Podium onder de Dom, Librije, Solo) en Wout Jans (Waldorf Astoria, Ciel Bleu, Le Marron) en Joost Clarijs. Clarijs gooide als bankier een aantal jaren geleden het roer om en werd wijnhandelaar.

De rechterhand van Tomas Bron in de keuken is de Brit Tom Haines.

Job Seuren
Job Seuren, fotograaf Milton Verseput

Over hun gezamenlijke onderneming zegt het viertal: ‘warme buurtbistro met heel veel wijn op de Utrechtsestraat’. Hoewel hun cv anders doet vermoeden, heeft het viertal geen sterambities. We willen dat onze gasten lekker eten, verfijnd eten, maar we hebben geen ambities richting Michelin’, zegt Job Seuren tegen Misset Horeca. We geven lekkere bistro gerechten mee. Gasten kunnen vanaf 16 uur terecht bij Zoldering, dus we zijn er ook voor de borrel. Er is veel aandacht voor wijn, maar we zetten niet heel hoog in op wijn-spijs. We pakken het echt niet geforceerd aan.’

Gerechten Zoldering Amsterdam

  • Kip, morille saus, daslook
  • Kabeljauw, Sherry beurre-blanc, aardpeer
  • Gerookte zeepaling, aardappelsalade, dille, zure bom
  • Terrine de campagne

Zoldering kan maximaal 60 tot 70 gasten huisvesten. ‘We kunnen pushen naar meer, maar dat is niet onze bedoeling. Wat we doen willen we goed doen.’ Dat is ook de reden dat Zoldering start met alleen diner, op dinsdag tot en met zaterdag. Zondag en maandag zijn sluitdagen. Vanaf half mei wil Bron ook een lunch bereiden voor zijn gasten op donderdag, vrijdag en zaterdag.

gerecht Tomas Bron van Zoldering

Bar Moustache

Bar Moustache zat voorheen in het pand van Zoldering aan de Utrechtsestraat 141. Mede-eigenaren Esgo Kuiper en Lodewijk Keulen gaan zich focussen op hun andere bedrijven. Tim Immers stond aan de wieg van Moustache.

‘Het pand zal zeker nog herkenbaar zijn voor gasten. We hebben het opgefrist. De kleuren zijn lichter en er zit een nieuwe toiletgroep in. Wat nieuwe apparatuur in de keuken. Dat soort zaken. De bar is vernieuwd en we hebben wat leuke eyecatchers toegevoegd. Bijvoorbeeld een grote kroonluchter, een wijnwand, zicht op de wijnkelder via een glazen luik in de vloer.’

Zoldering AmsterdamZoldering Amsterdam

De eerste plannen

De eerste plannen van wat nu staat als Zoldering ontstonden een jaar of twee geleden. 'Tomas en ik kennen elkaar al uit onze tijd bij de Librije, Joost was toen een vaste gast en Wout kenden we uit het wijnwereldje.  Twee jaar geleden zaten Tomas en ik aan de bar en begonnen we te brainstormen over een eigen zaak.  Beetje aftasten. Orienteren. Hoe zou jij dit doen? Toen bleken we dezelfde plannen te hebben en is het een complementair geheel geworden. En nu staat er Zoldering!

De eerste officiele gasten ontvangt Zoldering op 16 april. De afgelopen weken is al wel proef-gekookt voor vrienden, familie, kennissen en de buurt. ♦

zoldering amsterdam