Tour Culinair-organisatie door studenten Hotelschool Maastricht

Tour Culinair-organisatie door studenten Hotelschool Maastricht

Voor het eerst in het 38-jarig bestaan van de Tour Culinair zal het Tour Culinair Weekend op 22, 23 en 24 juni georganiseerd worden door drie studenten van de Hotel Management School Maastricht.

Voorzitter Tour Culinair Richard Francke; ‘Toen het regiocomité, bestaande uit horecaondernemer Wim Cox en hotelmanager van Teaching Hotel Chateau Bethlehem van de Hotelschool, Harpert van Seggelen, voorstelden om de organisatie grotendeels over te laten aan de 4e-jaars studenten Jeanine van den Kroonenberg, Chris Bergmans en Femke Beukers, stond het bestuur van Tour Culinair hier direct positief tegenover.

Tijdens het weekend zullen Herman Klok, operationeel directeur NH Hotels UK, Zwitserland en Nederland, Wiebe de Vries, directeur Hotel de Wereld in Wageningen, Erik-Jan Ginjaar, algemeen directeur Postillion Hotels en Maik van Heerd, horecaondernemer Groningen hun Tour debuut maken.

Francke vervolgt: Het past helemaal bij de vorig jaar ingeslagen weg om meer aansluiting te krijgen bij jongere ondernemers binnen de gastvrijheidsbranche. De aankomend ondernemers hebben hiermee een unieke kans om een groots evenement te organiseren en direct in contact te komen met een grote groep enthousiaste, inspirerende en sportieve ondernemers.’

Programma horeca-fietstocht

Amrath Hotel & Thermen Born-Sittard zal dienstdoen als basiskamp voor de renners. Daarnaast worden tijdens de Tour bezoeken gebracht aan onder meer het Wijndomein Sint Martinus in Vijlen, Beachclub Degreez in Panheel en Brouwerij de Fontein in Stein.

Het Tour Culinair weekend zal worden afgesloten met een slotdiner bij Michelinsterren Restaurant One* in Roermond.

Tour Culinair

Tour Culinair organiseert drie activiteiten per jaar. Het gaat hierbij om een voorjaarsklassieker, een 2- of 3-daags wielerevenement in binnen- of buitenland waarbij ongeveer 130 kilometer per dag gefietst wordt en het jaar wordt afgesloten met een najaarsklassieker.

Naast de Tour wordt er jaarlijks, in samenwerking met Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH), ook een klasbaktrofee uitgereikt. Met deze prijs willen Tour Culinair en SVH het belang van het overdragen van vakkennis in de horeca positief onder de aandacht brengen.

Het peloton heeft nog ruimte voor sportieve ondernemers werkzaam binnen Horeca en Toerisme.