29 locaties van Broodzaak op stations worden Treck

29 locaties van Broodzaak op stations worden Treck
De Broodzaak gaat op de schop en wordt Treck.

HMSHost vervangt alle 29 vestigingen van de Broodzaak door het nieuwe concept Treck. Vorig jaar nam HMSHost de Broodzaak-formule over van de NS.  Treck is het grootste eigen merk van HMSHost in Nederland.

Eind mei worden de vestigingen op de stations van Haarlem, Amersfoort en Leiden al omgevormd. Na de zomer van 2019 worden de overige vestigingen van De Broodzaak omgevormd tot Treck. HMSHost denk 1,5 jaar nodig te hebben voor de ombouw van alle locaties. De huidige medewerkers (415) blijven werken voor de nieuwe formule. De koffie bij Treck komt van Jacobs Douwe Egberts.

Treck
Impressie van Treck, Leiden (meer beeld onder het bericht)

Treck is direct het grootste eigen merk van HMSHost in Nederland. Er zijn geen plannen om de formule naar het buitenland te brengen. Het contract met de NS loopt tien jaar en is goed voor een omzet van 30 miljoen euro per jaar voor HMS. CEO Walter Seib spreekt van een forse reizigersgroei de komende jaren en verwacht een ‘sterke omzetgroei’ voor Treck.

Oude kaas met appelstroop

Treck serveert broodjes, snacks en koffie. Maar ook soep, kleine maaltijden en speciaal voor Treck ontwikkelde pizza-twisters worden in het assortiment opgenomen. Andere varianten zijn: krentenbrood met oude kaas en appelstroop of een broodje humus met granaatappelpitten. Het menu is ontwikkeld door het eigen food-development team van HMS Host.

Treck

Haarlem – 27 mei
Amersfoort – 31 mei
Leiden – 5 juni

Marlijn van Straaten, vice president marketing & communicatie zegt over Treck dat de formule echt lekker eten gaat serveren. ‘Versbereid en direct beschikbaar. Ons eigen onderzoek onder 2700 personen wees uit dat reizigers gemiddeld vijf minuten op het station hebben.’

‘Die willen dus snel iets kopen en weer door, maar het product moet wel vers zijn en gemaakt van hoogwaardige ingrediënten. Daarom liggen de gerechten vers-bereid klaar in de schappen en werken we bij Treck met selfscan kassa’s waar gasten met hun betaalkaart zelf af kunnen rekenen.’

De pizzatwisters

HMSHost en Broodzaak/NS

HMSHost International exploiteert de 29 Brood-zaken sinds 1 december 2018. Het was onderdeel van de NS-aanbesteding om een nieuwe toekomst voor De Broodzaak te schetsen.

HMSHost werkt sinds 2015 samen met de NS en exploiteert – naast de Broodzaak – 17 vestigingen van Burger King en 4 La Place vestigingen op Nederlandse stations. Daarnaast heeft HMSHost vestigingen van Leon, ’t Koffiehuis en Bar Centraal op verschillende stations.

In maart 2018 ging de eerste Nederlandse vestiging van Pret a Manger op station Utrecht Centraal van start.

HMSHost International (11.541 werknemers, van wie 3702 in Nederland) is de wereldmarktleider in eten en drinken voor reizigers en onderdeel van de Autogrill Group. Met een omzet van een dikke 200 miljoen euro staat HMSHost hoog in de Top 100 van Grootste bedrijven en merken 2018 van Misset Horeca.