Chef Han Ji start Chinees streetfood concept in Rotterdam en Eindhoven

Chef Han Ji start Chinees streetfood concept in Rotterdam en Eindhoven

Chef Han Ji, bekend van restaurantconcepten Red Chilli, Umami by Han en restaurant Zheng breidt uit met een nieuw casual concept. Rotterdam en Eindhoven krijgen nog deze maand een vestiging van Streetfood by Han.

Volgens de chef en ondernemer Han Ji is zijn streetfood concept ‘uniek, betaalbaar, gezond en vooral een lekker vers alternatief voor fastfood.’

Bij Streetfood by Han kunnen gasten terecht voor de shared lunch en dining experience met gerechten van hoge kwaliteit en een focus op gezondheid. Iets waar Han Ji bekend om staat. Maar dan met een casual twist.

Op 10 mei opent Streetfood by Han aan de Kleine Berg in het centrum van Eindhoven en vanaf 23 mei zijn de bezoekers van de Markthal welkom in de Rotterdamse vestiging.

Streetfood by Han

Op beide locaties krijgen bezoekers gezonde gerechten gemaakt van verse ingrediënten waarvan de inspiratie rechtstreeks uit China komt. Maar dan afgestemd op het Nederlandse smaakpallet.

Van soepen en salades tot gestoomde bao broodjes, geroosterde eend, noodles en rijstgerechten. Allemaal gemaakt van verse en gezonde ingrediënten uit een compleet uitgeruste keuken.

Gasten kunnen het eten combineren met specialiteiten zoals verschillende huisgemaakte tea-infused dranken met exotische vruchten, geïnspireerd door de Chinese cultuur, Chinese bieren en fresh young coconuts. Maar een gewoon kopje koffie of een wijntje kan ook.

Streetfood by Han in Eindhoven is gelegen tussen exclusieve winkels en gezellige restaurants in het populaire stadscentrum De Bergen. Hier veel gelukskatjes, lampionnen aan het plafond en rode accenten. De vestiging in Rotterdam bevindt zich middenin de drukke Markthal. Voor de realisatie van Streetfood by Han Rotterdam sloeg Han Ji de handen ineen met Wah Nam Hong, een winkel gespecialiseerd in producten voor de Aziatische keuken, van verse ingrediënten tot design eetstokjes.

Beneden, in de winkel, worden live gerechten bereid voor de voorbijgangers in de Markthal om direct op te eten of om mee te nemen. Boven kunnen gasten plaatsnemen voor een uitgebreidere maaltijd.

Han Ji inspiratie uit China

‘Food concepten waar voorbijgangers een quick bite kunnen halen, maar ook in het restaurant plaats kunnen nemen zie je al vaak in China. Met Streetfood by Han introduceer ik dit concept in Nederland’, aldus Han Ji.

Over chef Han Ji

Han Ji komt oorspronkelijk uit Qingdao in China, maar kwam in 1999 naar Maastricht om Internationale Economie en Econometrie te studeren. Tijdens zijn studie werkte hij in een restaurant waar hij zijn liefde voor gastronomie ontdekte.

Deze passie zette hij om in eigen ondernemingen, met elk een uniek concept en het doel om voor te lopen. Hij richtte de Han Group op, dat verantwoordelijk is voor Umami by Han, Umami Picnic, Red Chilli en Frans-Aziatisch fusion restaurant HanTing, dat een Michelinster bemachtigde en onlangs de deuren sloot om ruimte te maken voor  restaurant Zheng.

Om relevant te blijven, moet je als ondernemer blijven innoveren. De ondernemer blijft zichzelf dan ook uitdagen om nieuwe ingrediënten te ontdekken, vernieuwende gerechten te serveren en Chinese concepten te ontwikkelen die in Nederland nog niet bestaan.


Schrijf gratis in voor thema updates van Misset Horeca 

Misset Horeca stuurt regelmatig updates per mail over belangrijke thema's voor de ondernemer: interieur, personeel, terras, koffie, bier en ook voor starters hebben we een update. Ze bevatten trends, kennisartikelen, nieuws, handige tips en inspiratie van collega's. Schrijf je gratis in!