Han Ji introduceert Fastronomy bij Zheng Imperial Bar

Han Ji introduceert Fastronomy bij Zheng Imperial Bar

High-end Chinees restaurant Zheng in Den Haag introduceert Fastronomy. 'Eten op niveau maar voor gasten die geen tijd hebben voor een avondvullend programma.' Gasten kunnen voortaan in de Zheng Imperial Bar flexibel, casual én snel eten.

Fastronomy is volgens chef en eigenaar Han Ji van Restaurant Zheng en de Zheng Imperial Bar in Den Haag ‘genieten van eten op topniveau, maar dan snel, casual en flexibel. De Bar serveert keizerlijke traditioneel Chinese gastronomie met bijpassende dranken.

Bar style dineren

De Imperial Bar draait, net als het restaurantgedeelte van Zheng, om gastronomie, gezondheid en de Chinese cultuur en kunst. Dezelfde keizerlijke sfeer en smaakbeleving, hoogwaardige traditionele gerechten uit vier verschillende Chinese regio's geserveerd op bijpassend servies, maar dan in de vorm van bar food in een casual setting.

'Gasten kunnen hier terecht voor diverse kleinere culinaire vis- en vleesgerechten, zoals abalone en wagyu beef.' Ook vegetariërs zijn er aan het juiste adres met verschillende gerechtjes met groenten in de hoofdrol. Ook kan er gekozen worden voor een plateau om te delen.

De inspiratie voor de gerechten wordt direct uit China gehaald, waarna de gerechten worden aangepast op de Nederlandse smaakpapillen. Zo brengt de ondernemer achter Restaurant Zheng, Han Ji, een stukje China naar Nederland, zodat iedereen ervan kan genieten.

Han Ji en thee

Ook in de Imperial Bar is een grote rol weggelegd voor de belangrijkste Chinese drank, thee. Zheng ontwikkelde diverse tea-infused cocktails, mocktails en gin & tonics die kenmerkend zijn voor de Chinese regio's waar de gerechten hun oorsprong vinden.

De dranken zijn zo ontwikkeld dat ze de smaakbeleving van de gerechten aan de bar versterken en zorgen voor harmonie. De Imperial Bar biedt een nieuwe plek om jezelf in een comfortabele en casual sfeer onder te dompelen in de Chinese cultuur.

Over Zheng

In juli 2018 opende de deuren van restaurant Zheng aan de Prinsestraat 33 in het centrum van Den Haag. Het Zheng-concept is afgeleid van het keizerlijke nieuwjaar banket waarbij de belangrijkste ambtenaren uit verschillende Chinese regio's samen kwamen en hoogwaardige gerechten en dranken geserveerd kregen met invloeden uit heel China.

Met deze Chinese traditie als inspiratie, eert restaurant Zheng elk jaar vier verschillende Chinese regio's en hun culturen. Een diner bij Zheng bestaat uit verschillende 'Chapters' die een combinatie zijn van meerdere gerechten met de invloeden, kooktechnieken uit deze regio's, gecombineerd met lokaal servies en kunst: de gehele tafel is een verhaal. Zo neemt Zheng gasten mee in een culinaire reis door China.

>>> Binnenkijken bij Zheng