In ‘Taiwan - A cultural and culinary journey’ wordt de lezer meegenomen op een culturele en culinaire reis door het land; van stinky tofu en ‘night markets’, tot een diner bij tweesterrenrestaurant RAW.
Programma
Ieder half jaar reist een groep studenten Hotelschool The Hague voor ‘Gastronomy Abroad’ af naar een culinaire bestemming. Eerdere reizen gingen naar Peru, Wales en Berlijn. Hierbij wordt nauw samengewerkt met andere hospitality scholen. Voor deze editie gingen de studenten een samenwerking aan met de National Kaohsiung University Of Hospitality And Tourism, gelegen in Kaohsiung. Studenten Melissa Leusink en Cloé Assman namen dit keer de verantwoordelijkheid op zich en organiseerden onder leiding van hun F&B docenten hun eigen trip naar het bijzondere Taiwan. Voor deze editie stelden zij een programma samen, dat varieerde van intensieve kookworkshops en het bezoeken van de meest beroemde ‘night markets’ tempels tot een diner in het tweesterrenrestaurant RAW. Om de trip te financieren en een mooi programma neer te zetten, organiseerden de studenten een fundraising, waarbij ze gasten gedurende een diner kennis lieten maken met de Taiwanese eetcultuur.
Digitaal magazine
Naast de culturele en culinaire ervaring, werd er gedurende de reis ook veel aandacht besteed aan het schrijven van artikelen, creëren van beeldmateriaal en netwerken met mensen uit de hospitality branche. In het digitale magazine dat de studenten maakten, staan interviews, restaurant reviews en andere artikelen over de Taiwanese cultuur, het eten en de geschiedenis.