Het betoog vervolgt: 'Horecamedewerkers lopen van het iets koelere binnen naar het nu snikhete buiten, en keer op keer krijgen ze een klap van de hitte. Dit is slopend en zeer vermoeiend. Gun ze de tijd om even een slokje water te nemen, of op adem te komen voordat ze de hitte weer trotseren. Ze doen echt hun best om u met een vriendelijke glimlach te bedienen!
Mocht u uw eigen keuken te warm vinden om zelf voor u of uw gezin te koken? Ga dan niet als de honger al zeer groot is. Neem de tijd om rustig op uw eten te wachten. Bedenk dat het fornuis waarachter de koks staan, iets groter is dan bij u thuis en de branders vele malen groter. Maar dat ook ovens en frituur een enorme hitte afgeven. In sommige keukens is het bij deze hitte meer dan 55 graden. Toch staan deze mensen voor u klaar om uw buikje te voorzien van eten. Maar geef ook hen de tijd om tijdig hun zweetdruppels af te vegen voor het in uw eten belandt en om even iets te drinken.
Kortom u wilt het iets gemakkelijker hebben bij deze warmte, maar geef ook die fantastische mensen die u bedienen en uw eten bereiden de gelegenheid om even op adem te komen. Geniet van de warmte laat de horecamedewerkers genieten van het werk wat ze doen, ze doen het graag maar nu even een tandje langzamer dus op standje hitte! Laat dus alstublieft het korte lontje thuis en zeg bedankt met een grote glimlach!'
Het verhaal van Horeca Be Like werd vanaf deze site bijna 8.000 keer gedeeld.
Het verhaal krijgt enorm veel bijval vanuit gasten en collega's in de horeca. 'Ik zal met heel veel geduld aanschuiven', reageert een gast op de post die ook restaurant Land en Zeezicht in Marken plaatste op Facebook. 'Respect voor de keuken en de bediening', reageert een gast. 'Bikkels' en 'respect voor de horeca' zijn andere veel geplaatste reacties.