Charles Otten stopt met zijn restaurant in Valkenburg

Charles Otten stopt met zijn restaurant in Valkenburg
Charles Otten (archief Misset Horeca)

Chales Otten heeft de deuren van zijn restaurant in Valkenburg, Charlie's Burgers & Steaks, op slot gedraaid. De chef - stiefzoon van Erik van Loo van Parkheuvel - stopt met ondernemen.

Charles Otten was de afgelopen tien jaar ondernemer. Eerst van restaurant Davanti en later van Charlie’s Burgers & Steaks. Beide zaken zaten in hetzelfde pand in Valkenburg aan de Berkelstraat in het centrum.

Wat er met het pand gaat gebeuren, weet Otten niet. ‘Dat is aan de pandeigenaar,’ zegt hij desgevraagd tegen Misset Horeca. Dat de twee niet als goede vrienden uit elkaar gaan, blijkt uit de toon waarop Otten spreekt. Er details over loslaten wil hij echter niet. ‘Dat is niet voor het grote publiek,’ zegt hij netjes.

Otten gaat aan de slag als zzp’er en zal ook catering-klussen gaan doen. ‘Ik had het al aan een paar mensen verteld dat ik in te huren was en nu al vliegen de aanbiedingen me om de oren. Van losse klussen, maar ook al een vaste baan. Ik neem eerst even rust. Ga wat extra tijd aan mijn gezin besteden en dan zien we verder. Bij Parkheuvel kan ik ook altijd bijspringen. Of ik nooit meer ga ondernemen? Voorlopig niet, maar vraag me het over drie jaar nog maar eens’, lacht de chef.

‘Ik heb in tien jaar ondernemerschap alles meegemaakt. Kredietcrisis, de warmste zomer ooit, de koudste winter ooit. Veel geleerd. Heel wijs geworden. Maar samen met heel veel vaste gasten hebben we een heel gaaf laatste weekend gedraaid. Daar kijken we echt heel mooi op terug. Het is goed afgesloten.’

Leestip:
>> Interview Erik en Julien van Loo


Schrijf gratis in voor thema updates

Misset Horeca stuurt regelmatig updates per mail over belangrijke thema's voor de horeca-ondernemer: interieur voor je zaak, horecapersoneel, terras, koffie, bier en ook voor starters in de horeca heeft Misset Horeca een update. De nieuwsbrieven bevatten trends, kennisartikelen, nieuws, handige tips en inspiratie van collega's.

Schrijf je gratis in!