WestCord Fashion Hotel Amsterdam start samenwerking met House of Hospitality

WestCord Fashion Hotel Amsterdam start samenwerking met House of Hospitality

WestCord Fashion Hotel Amsterdam gaat een samenwerkingsverband aan met het ROC van Amsterdam voor hun House of Hospitality project. In drie jaar tijd worden 18 studenten bij het hotel opgeleid tot horeca professionals.

Het WestCord Fashion Hotel wil door de samenwerking bijdragen aan de doelstelling van House of Hospitality om van de metropoolregio Amsterdam de meest gastvrije regio van Europa te maken. Daarnaast zijn er steeds meer openstaande vacatures in de hospitality sector.

Door deel te nemen aan dit project wil het hotel meer mensen enthousiast maken voor het horecavak. Na een opleiding van drie jaar kunnen 18 hospitality professionals instromen in het arbeidsveld, klaar om de doelstelling van House of Hospitality te vervullen.

Vorm van hybride leren

House of Hospitality staat voor een unieke vorm van hybride leren, waarbij studenten op de werkvloer worden opgeleid. Ze draaien bij het Fashion Hotel mee op alle afdelingen, van front office tot de technische dienst. Hierdoor kunnen ze zelf ondervinden waar hun talent en interesses liggen. Het Fashion Hotel heeft een coördinator aangesteld die de studenten begeleidt en de ontwikkeling van de studenten kan monitoren.

Patrick Wolffenbuttel, general manager WestCord Fashion Hotel Amsterdam: 'Wij zien het als een fantastische uitdaging om mensen bij ons in het hotel op te leiden voor de hotellerie. De studenten worden specifiek opgeleid binnen ons hotel om ze klaar te stomen voor de toekomst, in hopelijk één van onze WestCord Hotels.'

Over WestCord Hotels

WestCord Fashion Hotel Amsterdam is onderdeel van WestCord Hotels, de hotelgroep van Harry Wester. WestCord Hotels is een hotelgroep met 15 hotels in Amsterdam, Rotterdam, Leeuwarden, Delft, Garderen, Raalte en op de Waddeneilanden Vlieland, Terschelling en Ameland. In 2020 opent een nieuw WestCord Hotel in het centrum van Groningen. WestCord Hotels is een Nederlands familiebedrijf en bestaat sinds 1968.

WestCord Hotels staat met een omzet van 115 miljoen euro over 2018 op plek 21 in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven.