Inspirerende paviljoens op Gastvrij Rotterdam

Inspirerende paviljoens op Gastvrij Rotterdam

Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam staat voor de deur. Van maandag 23 tot en met woensdag 25 september 2019 kunnen vakprofessionals zich in Rotterdam Ahoy laten inspireren.  Naast het aanbod van de 500 exposanten zijn er diverse paviljoens waar wedstrijden, proeverijen, masterclasses en demonstraties worden gegeven.

Veganisme wint de laatste jaren flink aan populariteit in de horeca. Een nieuw paviljoen gericht op veganisme op de beursvloer kan dan ook niet ontbreken. Het Vegan Taste Lab in hal 5 biedt het meest complete overzicht van verantwoorde en plantaardige producten en leveranciers. Dit wordt ondersteund door diverse proeverijen.

Een terugkerend thema op het Vegan Taste Lab is de #zokanhetook campagne, waarmee de leden en partners van de Green Protein Alliance gezamenlijk laten zien hoe lekker en gemakkelijk het is om meer plantaardig te eten én te serveren.

Dit Smaakt Naar Meer!

In het naastgelegen duurzaamheidspaviljoen 'Dit Smaakt naar Meer!' worden lezingen en workshops gegeven die ook bij dit onderwerp aansluiten. Duurzame inspiratie staat centraal. In deze 7e jaargang staan circa 40 exposanten en een groot aantal sprekers en enthousiaste chefs voor de beursbezoekers klaar om van het paviljoen een duurzaam succes te maken. Alle beursdagen vinden er in de keuken van het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen inspirerende, culinaire sessies plaats. Op dinsdag 24 september worden de winnaars van de Gaia Green Awards op dit paviljoen bekendgemaakt.

Horeca Netwerk Meet-up Paviljoen

Gastvrij Rotterdam en Horecaplatform HorecaNetwerk.nl  bundelen hun krachten met het Horeca Netwerk Meet-Up Paviljoen in hal 6. Dit paviljoen is dé plek waar diverse startups, scale-ups en aanbieders van innovatieve producten en diensten aan de horeca zich kunnen presenteren. Met name samenwerken en de ontmoeting staan hier centraal.

Cocktails & Beans

Cocktails & Beans by Barsupport in hal 4 is een nieuw collectief platform op de beursvloer van Gastvrij Rotterdam voor bartenders en barista’s die hun passie, kennis en ervaring willen delen en daarvan willen leren. Vaardigheid en passie voor dit vak leert men door het delen van kennis en ideeën, dat moet men eigen maken en doorgeven. Het paviljoen, gerealiseerd door initiatiefnemers Ian Bartos en Jorgos Stein van Barsupport kent een uitgebreide programmering met o.a. gast barista's & bartenders die serveren, jammen en spreken. Het programma wordt samengesteld door Barsupport, Gastvrij Rotterdam, Edward Nijhof (Drink with Eddie), Daryl Lieuw-On, Dionne Yeo en Esther Maasdam (Manhattan Coffee Roasters).

Kenniscentrum voor Bier

Tijdens Gastvrij Rotterdam wordt proeven met een gericht doel gestimuleerd, zeker als het de productkennis of het inzicht in rendementsverbetering vergroot. Op deze wijze wordt ook bier op Gastvrij Rotterdam gepositioneerd met dagelijks een inspirerend programma in het Kenniscentrum voor Bier in hal 6. Dit jaar wordt het Kenniscentrum voor Bier gehost door drie grote partijen uit de bier wereld. Deze 3 Founding Partners vertegenwoordigen ruim 20 brouwerijen en ruim 100 speciaalbieren op het Kenniscentrum voor Bier.

KookPodium

Topkoks aan het werk, jamsessies, kookdemonstraties en creatieve culinaire presentaties. Op het KookPodium in hal 2 vindt een boordevol programma plaats, georganiseerd door diverse (Founding) Partners van Gastvrij Rotterdam. Presentatrice Ramona van Zweden geeft tekst en uitleg bij alles wat er op het KookPodium gebeurt.

Wedstrijd Arena

In de WedstrijdArena in hal 6, die gehost wordt door Euro-Toques Nederland zal deze editie onder andere gestreden worden om Het Glazen Kalf, the Gaia Green Awards, de AD Gouden Pollepel, de Young Chef Award en als kers op de taart op maandag 23 september, de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Bocuse d’Or Nederland werkt samen met een groot aantal enthousiaste partners, die de wedstrijd en het doel van de stichting een warm hart toe dragen.  Deelnemers strijden voor een plekje in de Europese Finale in Tallinn, Estland.

Wine & Fine Food

In de sfeervolle ambiance van Wine & Fine Food in hal 6 kunnen bezoekers bijzondere wijnen & delicatessen proeven en op zoek gaan naar de perfecte wijn-spijscombinaties. Topgastronomen en wijnprofessionals geven hier masterclasses en proeverijen in het Wijntheater en op de beursvloer staan tal van merken en gerenommeerde wijnhuizen centraal. Nieuw dit jaar op Gastvrij Rotterdam en tevens voor het eerst in Nederland is de Oyster Opening World Cup op maandag 23 september.