Restaurant Bridges* introduceert menu met whisky pairing

Restaurant Bridges* introduceert menu met whisky pairing
Amuses van wortel en dillewafel

Vanaf 1 oktober zal het mogelijk zijn om bij de chefs table in de keuken van Bridges Restaurant te Amsterdam een 6 gangen menu met amuses te kiezen met een Glenfiddich whiskypairing bij elk gerecht.

Medio dit jaar is Bridges* gepromoveerd tot een lighthouse account van Glenfiddich. Met alle voordelen van een dergelijk flagship venue kwam ook een bezoek van een delegatie van Bridges aan Glenfiddich in Dufftown. Tijdens dat bezoek raakten executive chef Raoul Meuwese en maître-sommelier Marco Westra zo geïnspireerd dat het idee ontstond om een speciaal menu met een whisky pairing te ontwikkelen.

restaurant Bridges
Bram Kaplan (l) (Maxxium), Marco Westra (Bridges) en Raoul Meuwese (Bridges)

‘Voor de ontwikkeling van het menu heb ik samen met de chef alle whisky’s doorgeproefd’, vertelt Westra. ‘In mijn vak komt voor dat de sommelier de wijnen aanpast aan de gerechten van de chef, maar in dit geval was de Glenfiddich het uitgangspunt en hebben we een menu op de whisky ontwikkeld om zo tot een optimale afstemming van drank en spijs te komen’.

Sterke combinaties

De chef heeft voor zover mogelijk geprobeerd te werken met ingrediënten die de whisky benadrukken. ‘Zo gebruik ik coquilles die handgedoken zijn voor de Schotse kust, een topkwaliteit forel zoals ook in Schotland wordt gebruikt. Maar de toppairing is helaas niet van Schotse oorsprong; de Wagyu met de 15 yr old Solera geeft een ongekende gelaagdheid van zowel het vlees als de whisky’, vertelt Meuwese.

De hele range van Glenfiddich is bij restaurant Bridges per glas te bestellen, zelfs de vorig jaar tot beste whisky bij IWC en IWCS bekroonde 40 jaar oude variant. ‘Wij hebben als enige in Nederland ook een fles Glenfiddich 40 yr Old toegewezen gekregen, waarvan er elk jaar minder dan 1.000 flessen worden geproduceerd. Die uitzonderlijke whisky gaat misschien nog wel beter bij de Wagyu. Deze zit niet in het menu, maar is wel per glas te bestellen bij ons’, besluit Westra.

Nieuwe chef

Raoul Meuwese

Raoul Meuwese werkt vanaf 1 december 2018 als executive chef van Bridges Dining. Hij heeft zijn sporen in de culinaire wereld al ruim verdiend. De afgelopen zeven jaar werkte hij bij Michelinster restaurant De Hoefslag in Bosch en Duin, waarvan de laatste vier jaar als chef-kok. Daarvoor was hij werkzaam bij o.a. de Seinpost (*) in Scheveningen, restaurant Leds en restaurant Savarin, beiden in Rijswijk.