nieuws

Raoul Meuwese nieuwe executive chef Bridges Amsterdam *

Restaurant 2873

Raoul Meuwese zal per 1 december 2018 de scepter zwaaien als executive chef van Bridges. Hij neemt deze positie over van Andrès Delpeut, die sinds 2016 aan het roer stond van het sterrestaurant van Sofitel Legend The Grand Amsterdam.

Raoul Meuwese nieuwe executive chef Bridges Amsterdam *
Raoul Meuwese

Samen met souschef Pascal Duvivier en de rest van de keukenbrigade gaat Raoul Meuwese het begin dit jaar vernieuwde concept van het restaurant verder ontwikkelen. Ron Blaauw blijft, net als voorgaande jaren, als culinair adviseur nauw verbonden met Bridges.

Meuwese heeft zijn sporen in de culinaire wereld al ruim verdiend. De afgelopen zeven jaar werkte hij bij Michelinster restaurant De Hoefslag in Bosch en Duin, waarvan de laatste vier jaar als chef-kok. Daarvoor was hij werkzaam bij o.a. de Seinpost (*) in Scheveningen, restaurant Leds en restaurant Savarin, beiden in Rijswijk. Meuwese kookt volgens klassieke Franse traditie met een moderne twist.

Raoul Meuwese. Credits: Eric Benjamin Kleinberg

Nieuwe richting

Andrès Delpeut heeft sinds zijn komst bij The Grand in 2016 altijd gestreefd naar het hoogste niveau en de beste kwaliteit. Nu vindt hij het tijd om een andere richting op te gaan in zijn carrière. Hij begint eind dit jaar als Culinair Manager van de Compass Group Nederland. ‘Met pijn in mijn hart neem ik afscheid van Bridges en The Grand. Ik kijk terug op een paar prachtige jaren en een fijne samenwerking. Maar nu is het tijd om mij te richten op een meer strategische rol, waarbij ik meer aandacht kan besteden aan andere zaken. In mijn nieuwe functie kan ik alle ervaring die ik heb opgedaan benutten om hoogwaardige concepten te ontwikkelen. In Raoul zie ik een waardige opvolger – ik ken hem uit het verleden – en ik ben ervan overtuigd dat hij mijn rol met verve zal overnemen.’