Wijn bij Stijn opent nieuwe zaak 'Het Viswijf'

Wijn bij Stijn opent nieuwe zaak 'Het Viswijf'

De eigenaren van Wijn bij Stijn openen op 3 oktober officieel hun tweede zaak in Den Bosch. Het Viswijf is een bar en restaurant met vis in de hoofdrol tijdens lunch, borrel en diner, begeleid door de wijn van Wijn bij Stijn.

In het restaurant willen ze vis toegankelijk maken. De vissoorten liggen in het restaurant op ijs en gasten kunnen zelf iets uitzoeken. Het concept bestaat uit kleinere gerechtjes, die leuk zijn om te delen, maar ook kunnen gasten een hele kreeft of een hele vis uitzoeken die bereid wordt naar keuze van de gast: in zoutkorst, grill, en papillotte of gefileerd. De wijnkaart is er uitgebreid: 15 wijnen per glas en 50 per fles. Naast wijn zal ook bier een grote rol spelen. Het Viswijf serveert Château Neubourg als huispils van de tap, en daarnaast drie wisselende tapbieren en vijftien flesbieren. Op 3 oktober wordt de zaak officieel geopend.

Samen met Hanneke Hanekamp – voormalig bedrijfsleider bij Wijn bij Stijn – opent hij Het Viswijf.  Om het nieuwe restaurant te openen werd een crowdfundingcampagne gestart op CrowdAboutNow.

Het Viswijf opent in het centrum van Den Bosch aan het Jeroen Boschplein. Het wordt een visrestaurant zonder poespas. Kuijpers en Hanekamp willen de beste vis naar Den Bosch halen: ‘De vis halen we iedere dag vers bij onze visboer in Yerserke. Het wordt ’s nachts gevangen, wordt ’s ochtends héél vroeg bij hen geleverd zodat wij daar vervolgens een keuze uit kunnen maken en zo de beste producten van dat moment naar Den Bosch kunnen halen. Zo wordt het echt een visbar met Brabantse gemoedelijkheid en verse vis uit Yerekse.’

Vis op het ijs

In Het Viswijf worden van de vis uit Yerseke mooie gerechtjes gemaakt, maar er komt ook dagelijks verse vis op het ijs te liggen. Zo kun je je eigen vis uitkiezen en zelf bepalen hoe deze bereid wordt.

Over Wijn bij Stijn

Wijn bij Stijn werd in 2017 verkozen tot ‘Wine Bar of the Year 2017’ . De jury vermeldde over de zaak van Kuijpers: ‘Wijn bij Stijn is de absolute top in wijnbeleving. Zeer vakkundige service, uitgebreide rijke wijnkaart met zowel bekende grote namen als vele nieuwe ontdekkingen. Meer dan vijftig, schappelijk geprijsde wijnen per glas. Met smaakvolle verrassingen uit de nieuwe wereld tot aan wijnen uit het Coravin systeem als Château Latour uit 1985. Verder beschikt Wijn bij Stijn over state of art glaswerk en is de sfeer zeer gezellig.’ Grootspraak verkoos het een jaar later tot ‘Wijnbar van het Jaar‘.