nieuws

Wijn bij Stijn uit Den Bosch bekroond tot Wine Bar of the Year 2017

Café 1663

Na meer dan 10.000 publieksstemmen en 15 onaangekondigde jurybezoeken werd donderdag 9 november de ‘Wine Bar of the Year 2017’ bekend gemaakt. De genomineerde wijnbars verzamelden zich in de Pays d’Oc pop-up wine bar in Odeon Amsterdam waar Wijn bij Stijn uit Den Bosch de titel Wine Bar of the Year 2017 ontving. Wijn bij Stijn heeft de meeste indruk achtergelaten bij de jury.

Wijn bij Stijn uit Den Bosch bekroond tot Wine Bar of the Year 2017

Na vorig jaar de aanmoedigingsprijs in ontvangst te hebben genomen kan Wijn bij Stijn zich dit jaar de terechte winnaar van de Wine bar of the Year verkiezing noemen. Uit het juryrapport blijkt: ‘Wijn bij Stijn is de absolute top in wijnbeleving. Zeer vakkundige service, uitgebreide rijke wijnkaart met zowel bekende grote namen als vele nieuwe ontdekkingen. Meer dan vijftig, schappelijk geprijsde wijnen per glas. Met smaakvolle verrassingen uit de nieuwe wereld tot aan wijnen uit het Coravin systeem als Château Latour uit 1985. Verder beschikt Wijn bij Stijn over state of art glaswerk en is de sfeer zeer gezellig.’ Naast de titel ging Wijn bij Stijn naar huis met een flink prijzenpakket.

Wine Bar tip

Ieder jaar tipt de jury tevens een Nederlandse wine bar die om meerdere redenen vermeld mag worden. Een bar die opvalt vanwege beleving, innovatie, onderscheidend vermogen. Dit jaar wordt Rayleigh & Ramsay aan de Amsterdamse Overtoom getipt. De jury zegt over deze wine bar: ‘Experimentele, kosmopolitische wijnbar voor de wijnproever die op wereldreis wil: ruim 100 wijnen per glas, per half glas en zelfs per slok. Een absolute snoepwinkel voor iedere wijnliefhebber die uitgaan graag combineert met proeven en ontdekken.’

De vakjury

Net als vorig jaar werden de genomineerden door de vakjury onder leiding van Sharon van Lokhorst, hoofdredacteur van Winelife Magazine, onaangekondigd bezocht. Naast Robert Verhoeven, oprichter van wine-bars.nl, maakten ook Romy Kooij (Miss WineLane en journaliste favorflav.com), Robert van Dijk (Coravin), Hans van de Meeberg (Misset Horeca en specialbite.nl) en enkele topsommeliers deel uit van de vakjury.

Reageer op dit artikel