City ID opent Boat&Co: 82 extended stay appartementen in Amsterdamse Houthavens

City ID opent Boat&Co: 82 extended stay appartementen in Amsterdamse Houthavens

City ID opent begin oktober Boat&Co, een direct aan het IJ gelegen complex met 82 extended stay appartementen in de Amsterdamse Houthavens. Alle kamers hebben een ingerichte keuken, en op de begane grond van Boat&Co zit een wellness en restaurant.

City ID ceo Alexander Goad ontwikkelde, gedreven door zijn eigen ervaring dat hotelkamers niet altijd de ruimte bieden om prettig te werken, een – in zijn woorden – ‘nieuw soort hotel’. ‘Ik wilde een plek die de vrijheid van thuis combineert met een designinterieur en ‘t comfort van hotelservice.’ Dat mondde uit in Boat&Co.

City ID werkt al sinds 2017 aan Boat&Co. Het nieuwgebouwde complex beschikt over 82 extended stay appartementen in verschillende formaten. Van de IJ-zijde suites en penthouses tot knusse studio apartments. Alle kamers zijn uitgerust met een ingerichte keuken en een plek om te werken, te eten en te ontspannen en worden om de paar dagen schoongemaakt. Op de begane grond bevinden zich wellness en een restaurant aan het water.

Ricardo van Ede

In het ruime Atrium hoopt Boat&Co dat Amsterdammers en internationale gasten zich mengen. In dat atrium opent restaurant Vessel eind oktober haar deuren. Ook is er een bar en food kiosk. In het voorjaar van 2020 opent aan het IJ ook een uitbreiding van het restaurant.

De keukens van Vessel, de bar en de food kiosk staan onder leiding van chefkok Ricardo van Ede.

Boat&Co

Klimaatneutraal pand

Het gebouw van Boat&Co is klimaatneutraal en zo goed als zelfvoorzienend. Martin Brudnizki (bekend van zijn werk voor onder meer Four Seasons, Soho House Group, Nobu en Rosewood hotels) tekende voor Boat&Co een warm interieur met een zweempje van de Amsterdamse jaren vijftig.

Rijke materialen mengt hij met de aardse tinten van de fifties. De architectuur door Kollhoff & Pols is een losse interpretatie van de iconische Amsterdamse School. Massieve bakstenen vlakken worden afgewisseld met opvallende erkers en metalen dakkapellen.