Ricardo van Ede van Hangar naar Boat&Co

Ricardo van Ede van Hangar naar Boat&Co

Ricardo van Ede is aangesteld als chef-kok van het nog te openen extended stay hotel Boat&Co in Amsterdam. Hij wordt verantwoordelijk voor de keukens en menu's in de bar en twee later te openen restaurants. Van Ede komt over van Hangar.

Ricardo van Ede is sinds begin september aan de slag bij Boat&Co, een nieuw extended stay hotel van City ID in de Amsterdamse Houthavens dat begin oktober opent.Boat&Co heeft 82 kamers, en op de begane grond een bar en restaurant.

In eerste instantie gaan Van Ede en zijn team ontbijt, lunch en diner voor vooral hotelgasten verzorgen in het Atrium. In November opent dan een groot restaurant, Vessel. Voor beiden geldt dat ‘gezondheid’ een belangrijk thema is op de menukaart.

‘Dat wilde de eigenaar graag. Bij het ontbijt hebben we bijvoorbeeld vier soorten yoghurt, havermout en chiapudding. En op de lunch- en dinerkaart is meer dan de helft van de gerechten vegetarisch. Vlees en vis hebben we wel, maar die hebben duidelijk een ondergeschikte rol.’

Zelf eet Van Ede naar eigen zeggen sinds een jaar een stuk gezonder, en regelmatig vegetarisch. ‘Ik houd als chef van een goed varkentje, en dat varkentje heeft nu wat groene vriendjes gekregen.

Tweede restaurant

In maart 2020 komt er nog een tweede restaurant met een groot terras aan het water bij. Voor dit restaurant is nog geen naam. ‘Dat wordt meer fine dining, daar kan ik meer míjn ding doen. Waar ik ben gestopt toen Odeon sloot, pak ik hier weer op. Er komt één menu, waarbij gasten kiezen hoeveel gangen ze eten.’

Omdat het restaurant aan een hotel verbonden is, zal hij ook wat á la carte voeren. ‘Ik denk drie voor, drie hoofd, drie na. Maar de nadruk ligt vooral op het menu met Ricardo’s verrassingen. Die menu’s zijn we nu al voorzichtig aan het voorbereiden.’

Van Ede werkte tot voor kort in Hangar, in Amsterdam Noord. Daar stond hij 3,5 jaar achter de kachel, met een mislukt uitstapje van twee weken naar Le Garage.