nieuws

Ricardo van Ede weg bij restaurant Le Garage

Restaurant 4349

Ricardo van Ede is alweer weg bij restaurant Le Garage. ‘Heel eerlijk gezegd heb ik er maar heel kort gezeten’, zo laat de kok weten aan Misset Horeca. Van Ede zit inmiddels weer op zijn oude, vertrouwde stek bij Hangar Amsterdam. ‘Kom maar gewoon weer thuis’, zeiden ze daar.

Ricardo van Ede weg bij restaurant Le Garage

Van Ede meldde in mei dat hij na 26 jaar weer terug keerde op zijn oude nest bij restaurant Le Garage in Amsterdam. Op de vraag of Le Garage zijn laatste project zou zijn, zei hij in mei dit jaar: ‘Hardop zeggen durf ik dat niet meer. Je kan het leven niet plannen, maar ik hoop van wel.’ Nu verzucht hij dat de overstap toch de verkeerde beslissing is geweest. ‘Ik was er gewoon niet op mijn plek’, zegt Van Ede over Le Garage, zonder in details te treden. ‘Maar ik ga nu nergens meer heen’, zegt hij lachend. ‘Het past bij dit soort dingen. Ik zie wel wat het leven brengt.’

Van Ede heeft een mooie cv opgebouwd, maar wel met aardig wat wisselingen. ‘Voordat ik restaurant Ricardo’s in Odeon startte, was ik heel stabiel qua werk, maar het dichtgaan van Odeon heeft me geestelijk echt kapot gemaakt’, zei hij eerder tegen Misset Horeca. ‘Daarna heb ik de verkeerde keuzes gemaakt.’ Van Ede bleef enige tijd zoeken naar de juiste match. Bij Hangar Amsterdam was na het vertrek van Van Ede nog geen nieuwe chef-kok gevonden. Van Ede bleef daarom als culinair adviseur verbonden. ‘Ik heb daar namelijk altijd heel fijn gewerkt.’ Nu is hij er weer terug. ‘Ik zit dus gewoon weer op mijn plek.’ 

Over Ricardo van Ede

Van Ede startte zijn carrière in 1983 bij Chalet Royal in Den Bosch. Vervolgens was hij met 21 jaar de jongste chef-kok ooit met een Michelinster tijdens zijn dienstverband bij De Graaf van het Hoogveen in Noordwijk. Daarna werkte enkele jaren in het buitenland. Voordat hij zijn eigen delicatessenshop begon, werkte hij als chef bij Brasserie van Baerle en bij Le Garage. Ricardo van Ede verdiende afgelopen jaren zijn strepen onder meer bij restaurants als NevaRicardo’s in Odeon en Nevel. Ook werkte hij korte tijd bij restaurant Hoogendam. Daarna bij café-restaurant Carels. De afgelopen paar jaar werkte hij bij Hangar in Amsterdam.

Le Garage

Le Garage is de illustere eetgelegenheid aan de Ruysdaelstraat waarmee Joop Braakhekke faam verwierf.  Braakhekke startte in 1990 restaurant Le Garage. Le Garage heeft sinds jaar en dag een Michelin Bib-Gourmand. Tot op heden is nog geen nieuwe chef-kok gevonden. ‘Zijn daar heel druk mee bezig’, laat Gerben Kraai van Le Garage weten. ‘De keuken wordt momenteel waargenomen door onze souschef Lalaine Hollander.’

Ricardo van Ede terug naar restaurant Le Garage

 

Reageer op dit artikel