nieuws

Restaurant van Ricardo van Ede in Odeon verhuist

Restaurant

Het restaurant van topchef Ricardo van Ede, Ricardo’s in Odeon, gaat verhuizen. Eind december dit jaar gaan de deuren van het restaurant in cultuurgebouw Odeon, aan de Singel in hartje Amsterdam, op slot. Bedoeling is dat de zaak vervolgens in januari op een andere locatie heropent.

Restaurant van Ricardo van Ede in Odeon verhuist

De eigenaar van Odeon, de Amsterdam Village Company van Paul Hermanides, wil zowel het vastgoed als de exploitatie van Odeon verkopen. Met de opbrengst hiervan wil hij –deels- de verbouwing van Hotel Arena financieren.

Voor dit bedrijf ligt een groot uitbreidingsplan klaar waarvan Hermanides de realisatie wil starten in april volgend jaar. Er komt onder meer een groot terras aan het Oosterpark, het kapelletje in het pand wordt gerestaureerd en er wordt ondergrondse parkeerruimte gecreëerd. In totaal wordt er 2000 vierkante meter bijgebouwd.

Nieuwe locatie Ricardo’s

Wat de nieuwe locatie van het restaurant van Ricardo van Ede wordt, wil Hermanides niet loslaten. Ricardo’s in Odeon staat in de Lekker gids van 2015 op de drempel van de Top 100.

Horeca Top 100

De Amsterdam Village Company staat op nummer 61 in de Top 100 van Grootste Bedrijven en Merken van Misset Horeca. De locaties van AVC zijn Hotel Arena, Odeon,  Neva in de Hermitage Amsterdam en Museumcafé Mokum in het Amsterdam Museum. Een half jaar geleden is de exploitatie van de horeca in de Stadsschouwburg – café-restaurant Stanislavski – afgestoten en overgedragen aan de Schouwburg zelf.

 

Bekijk hier foto’s van Ricardo’s in Odeon.

Reageer op dit artikel