Center Parcs breidt uit in België

Center Parcs breidt uit in België

Vakantieparkenuitbater Center Parcs gaat in België de komende vijftien jaar een nieuw vakantiepark exploiteren. Het gaat om het Terhills Resort nabij Nationaal Park Hoge Kempen. De 250 huisjes van het park worden momenteel gebouwd. De verwachting is dat de werkzaamheden eind 2020 zijn afgerond. Het park moet in het voorjaar van 2021 operationeel zijn.

Center Parcs stelde eerder al zijn kennis en kunde ter beschikking bij de ontwikkeling van het park op de voormalige mijnbouwlocatie van Eijsden. Investeringsmaatschappij LRM kreeg de opdracht om de locatie om te vormen tot een toeristische bestemming.

Het resort is in omvang kleiner dan de andere parken die Center Parcs in beheer heeft. Met de ontwikkeling van Terhills Resort is een bedrag van 75 miljoen euro gemoeid. Het park zal werk bieden aan 230 mensen. Dat staat los van de economische effecten op de omgeving en de tewerkstelling tijdens de bouwfase.

Er komen vijf types van villa’s, gaande van 2, 4, 6, 8 of 12 personen, alle ingebed in het groen en gelegen langs het water. Ongeveer de helft is verbonden via bosrivieren geconnecteerd met de Grote Plas, ook de anderen liggen aan het water.

Rudy Hulsman, Algemeen Directeur Terhills NV: 'De energiezuinige villa’s worden gebouwd met duurzame materialen. Houtskeletbouw zorgt ervoor dat de woningen naadloos opgaan in het landschap. Het vakantiepark zal gebruik maken van de groene elektriciteit die opgewerkt wordt op de site: (drijvende) zonnepanelen en het Terhills batterijenpark. Het autoluwe park wil haar gasten op een duurzame manier vervoeren en maakt maximaal gebruik van milieuvriendelijke vervoermiddelen: elektrische fietsen, shuttles, bootjes en golfkarretjes. Het wordt een recreatieve groene parel waar we Limburg internationaal op de kaart willen zetten. Het project zal de regio een sterke economische en toeristische dynamiek geven.'

Center Parcs bezit 27 Europese parken waar jaarlijks ruim 4,2 miljoen mensen overnachten. Het totale aantal accommodaties bestaat uit 16.700 appartementen en cottages in Europa. In 2017/2018 realiseerde Center Parcs een omzet van 697 miljoen euro.