Jan Jaap van der Wal spreekt Hotelrede 2019 uit

Jan Jaap van der Wal spreekt Hotelrede 2019 uit
Foto: Ellie van den Brande

De Hotelrede 2019 wordt uitgesproken door cabaretier en presentator Jan Jaap van der Wal. In deze tweede editie van de Hotelrede zal hij op humoristische wijze zijn visie op de hotelbranche geven. Tijdens tours langs theaters verblijft Van der Wal regelmatig in hotels. Wat valt hem op? Wat zou beter kunnen? De Hotelrede is onderdeel van Hotel Leaders Network, een netwerkevenement voor hotelmanagers, eigenaren en ceo's op 22 november in Amsterdam.

'We zochten voor de Hotelrede 2019 iemand die bekend is met hotels, en die daar met een kritische blik en op humorvolle manier op kan reflecteren', zegt Melle Pegman, een van de initiators van Hotel Leaders Network. 'Jan Jaap van der Wal voldoet volledig aan dat profiel: tijdens theatertours én privé verblijft hij regelmatig in hotels.'

Ook startte Van der Wal zijn carrière als cabaretier als stand-up comedian bij Comedy Train in Toomler, de club in de kelder van Hilton Amsterdam.  'We hopen dat hij de aanwezige hotelmanagers, hoteleigenaren en ceo's een spiegel kan voorhouden, ze kan verrassen én kan laten lachen.'

Van der Wal wordt de tweede die de Hotelrede uitspreekt. Vorig jaar lanceerde Pegman en mede-initiator Jacob de Graaff deze jaarlijkse rede, waarvan de allereerste editie werd uitgesproken door Jort Kelder.

De Hotelrede 2019 is onderdeel van Hotel Leaders Network (HLN), een jaarlijks netwerkevenement voor hotelmanagers, eigenaren en ceo's. Dit jaar vindt HLN plaats op 22 november in NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam.

Hotelvrijmibo XL

HLN wordt gelijktijdig georganiseerd met Hotelvrijmibo XL, de extra grote eindejaarseditie van kwartaalborrel Hotelvrijmibo. Dit evenement is toegankelijk voor iedereen die in een hotel werkt, ongeacht functieniveau.

Dit jaar mikken organisatoren Pegman en De Graaff op zo’n 2000 gasten. ‘We hebben het hele hotel tot onze beschikking, al concentreert het feest zich in de wintertuin. Het thema van deze editie is dan ook Winter Fairy Tales.’

Anderhalve week na opening van de inschrijving voor Hotelvrijmibo XL 2019 staat de teller al op ruim 1000. Aanmelden kan via de website van Hotelvrijmibo.

Voor de komende jaren voorzien ze forse groeikansen voor de eindejaarseditie. ‘Elk jaar 1000 meer dan het jaar ervoor moet kunnen’, schat Pegman. ‘Dan zitten we over een jaar of vijf op 5000 à 6000 mensen.’

Ook HLN mag groeien, vinden Pegman en De Graaff.  Vorig jaar waren zo’n 150 executives aanwezig, dat mogen er dit jaar ruim 200 worden. Op dit moment hebben zich al ruim 150 mensen aangemeld, dus de mannen achter het evenement hebben er vertrouwen in dat ze het beoogde aantal gaan halen.

Meer inhoud

Deze editie van HLN wordt invulling gegeven aan de wens meer inhoud aan het programma toe te voegen. De sectoreconomen leisure van ABN Amro voeren speciaal voor HLN een onderzoek uit naar de arbeidsmarkt in de hotellerie. De resultaten van dat onderzoek worden op het evenement gepresenteerd.