Proefschrift Restaurant Awards: dit zijn de Restaurants van het Jaar

Proefschrift Restaurant Awards: dit zijn de Restaurants van het Jaar

Restaurant Choux in Amsterdam, Beulings in Amsterdam, De Burgemeester in Linschoten en Vinkeles in Amsterdam zijn maandag 14 oktober verkozen tot dé Restaurants Van het Jaar. De restaurants vielen ieder in hun eigen prijscategorie in de prijzen tijdens de Proefschrift Restaurant Awards 2019.

Restaurant Choux in Amsterdam werd verkozen tot beste restaurant in de categorie tot 55 euro. Beulings in de categorie tot 75 euro. De Burgemeester in Linschoten mag zich Restaurant van het Jaar noemen in de categorie tot 100 euro en Vinkeles in de restaurants boven de honderd euro.

Restaurant Vinkeles combineert de traditionele en moderne Franse keuken. Restaurant Beulings wordt als volgt omschreven op de website van het restaurant: Met een klassiek Franse achtergrond bij sterrenzaken kookt Bas Bont modern en vernieuwend waarbij hij enig experiment niet uit de weg gaat.' Over De Burgemeester: 'Sander Spruijt en zijn team laten u kennis maken met smaken uit de internationale keuken. Alles draait om kwaliteit en smaak.' Choux wordt veelal omschreven als een van de beste groente restaurants van Amsterdam.

The Wine & Food Association organiseert de ‘Proefschrift Restaurants Awards' tijdens de horecavakbeurs Gastronomie in de RAI Amsterdam. Voorheen was Jan Van Lissum licentiehouder van Gault&Millau Nederland en werden de prijzen onder deze noemer uitgereikt. ‘Proefschrift Restaurants’ is een nieuw restaurant platform, dat vorig jaar officieel werd gelanceerd.