Kruisherenhotel wint award Grand Prix Best Charming Hotel in Europe

Kruisherenhotel wint award Grand Prix Best Charming Hotel in Europe
Eigenaar Camille Oostwegel sr. (rechts) en opvolger Camille Oostwegel jr. (midden) namen samen, onder toeziend oog van de Nederlandse ambassadeur in Frankrijk Pieter de Gooijer, de Prix Villégiature award voor 'Grand Prix Best Charming Hotel in Europe' in ontvangst.

Bij de Prix Villégiature awards heeft Kruisherenhotel Maastricht de prijs voor Grand Prix Best Charming Hotel in Europe gewonnen. Kruisheren is dit jaar het enige Nederlandse hotel dat een award wint op dit gala.

Ook is Kruisherenhotel het eerste Nederlandse hotel dat de Grand Prix Best Charming Hotel in Europe wint. Eerder wonnen Nederlandse – vooral Amsterdamse – hotels wel in andere categorieën van de Prix Villégiature, zoals Pulitzer Amsterdam in 2017.

Camille Oostwegel jr., eigenaar van Oostwegel Collection waar Kruisherenhotel toe behoort, zegt: 'Het is mooi om deze gerenommeerde internationale award te winnen voor ons familiebedrijf. Deze award is een erkenning voor onze teams die dag in en dag uit de hoge verwachtingen van onze gasten waarmaken.’

Met vijf andere finalisten werd Kruisherenhotel Maastricht, lid van Design Hotels, genomineerd voor deze award. Een deskundige jury van internationale journalisten hebben de locaties van de genomineerden persoonlijk bezocht en Kruisherenhotel Maastricht als winnaar geselecteerd. In totaal werden Oostwegel Collection, Château St. Gerlach en Kruisherenhotel Maastricht 7 keer genomineerd in 6 categorieën.

Over de Prix Villégiature Awards

Sinds 2003 worden de Villégiature Awards uitgereikt aan de beste hotels in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Azië. De jury bestaat uit 22 toonaangevende journalisten met 15 verschillende nationaliteiten die de hotels persoonlijk bezoeken en beoordelen. Tijdens deze 17e editie werden de winnaars bekend gemaakt in Château de Ferrières, nabij Parijs.