Adrian Zarzo zet zich met gasten in voor eenzame ouderen

Adrian Zarzo zet zich met gasten in voor eenzame ouderen
Adrian Zarzo. Foto: Jan Willem Schouten

Adrian Zarzo zet zich met zijn restaurants Sun by Zarzo, Zarzo en Valencia van 1 november tot 15 december in om eenzaamheid te verminderen onder kwetsbare ouderen.

Aan gasten wordt een  vrijwillige bijdrage van 1 euro per tafelrekening gevraagd. Deze euro komt 100% ten goede aan stichting 'Met je hart Eindhoven'. Met je hart organiseert het hele jaar door  ontmoetingen voor ouderen die kampen met gevoelens van eenzaamheid en laat hen weer genieten van samen zijn en samen eten.

'Ook in onze gemeente hebben veel zelfstandig wonende ouderen weinig sociale contacten met vaak eenzaamheid tot gevolg. Met uw euro organiseert stichting Met je hart waardevolle, terugkerende ontmoetingen voor kwetsbare ouderen in hun eigen buurt. Dankzij de inzet van restaurants en hun gasten kunnen wij deze ouderen verbinden en doen zij weer mee', schrijft het restaurant op social media.

Restaurantcampagne EET met je hart

Met je hart werkt in iedere gemeente samen met lokale restaurants. Restaurants die zich graag willen verbinden met de restaurantcampagne EET met je hart vragen gedurende 6 weken per jaar aandacht voor eenzaamheid onder ouderen in hun gemeente. Gasten die eten in deelnemende restaurants kunnen een vrijwillige bijdrage van 1 euro op de totaalrekening doneren. Iedere euro komt volledig ten goede aan het organiseren van waardevolle ontmoetingen voor kwetsbare ouderen.

Het werkt als volgt:

Uit eten staat voor genieten, plezier, samen zijn en geluk delen met elkaar, en dit alles in een warme sociale context. Zou het nu niet mooi zijn als we een beetje van dit gevoel kunnen delen met ouderen die in eenzaamheid door het leven gaan?

  1. De gast eet in een deelnemend restaurant
  2. Vrijwillige bijdrage van 1 euro per tafel, per waterkaraf of een bijdrage via de EET met je hart special.
  3. 100% overdracht

Via de pagina Gemeenten kunt u vinden welke restaurants nog meer in uw gemeente deelnemen aan de campagne.

Over Sun by Zarzo

Adrian Zarzo opende in 2018 samen met zakelijk partner Sunny Devens in Eindhoven Sun by Zarzo en Bodega by Zarzo. Twee zaken die samen een centrale keuken delen. De twee ondernemers zijn ieder al voor de helft eigenaar van Valenzia in Eindhoven (Bib Gourmand) en Adrian Zarzo Habraken heeft daarnaast in dezelfde stad ook restaurant Zarzo – bekroond met een Michelinster.