Amsterdams Apollo Museumhotel wordt Leonardo Boutique

Amsterdams Apollo Museumhotel wordt Leonardo Boutique

Vanaf april 2020 zal Apollo Museumhotel Amsterdam City Centre, na een half jaar durende renovatie, haar naam wijzigen naar Leonardo Boutique Museumhotel Amsterdam City Center. Met deze aanvulling zal Leonardo Hotels zich binnen een jaar uitbreiden van één naar vier hotels in Amsterdam.

Om dit te realiseren is het Museumhotel aan de P.C. Hooftstraat inmiddels gestart met een grondige renovatie. Alle 188 kamers worden volledig gemoderniseerd en de historische buitengevel krijgt een frisse touche up. Ook de lobby, bar en binnentuin zijn in het renovatieplan meegenomen. Anna Pruijn, general manager: 'Bij ons slaap je pal naast het Rijksmuseum en tussen de exclusieve winkels van de P.C. Hooftstraat. Naast het vernieuwen van onze kamers gaan wij onze faciliteiten uitbreiden met een verrassend nieuw horecaconcept. Dit zal niet alleen een mooie toevoeging worden voor onze hotelgasten, maar ook voor de lokale bezoekers van het Museum District.'

Leonardo Boutique Hotel

Het eerste Leonardo Hotel met het merk ‘Boutique’ werd geopend in 2009. Inmiddels telt het portfolio 12 Leonardo Boutique Hotels met locaties in populaire steden als Berlijn, Tel Aviv, Barcelona en Madrid. Het Boutique lifestyle-merk combineert karakteristiek design met een huiskamergevoel en persoonlijke service. Voor de renovatie van het Museumhotel heeft interieurontwerper Andreas Neudahm zich laten inspireren door de rijke geschiedenis van het aangrenzende Rijksmuseum. Als vaste interieurarchitect van Fattal Hotel Group ontwerpt Neudahm elk hotel op maat en krijgt hij inmiddels de creatieve vrijheid. Tijdens de renovatiewerkzaamheden is het Museumhotel gedeeltelijk open.

Groei Leonardo Hotels

Alexander Kluit, managing director van Fattal Hotel Group, Nederland & België: 'Begin 2019 heeft Leonardo Hotels haar grootste flagship, het Leonardo Royal Hotel Amsterdam, geïntroduceerd in Nederland. Na de naamswijziging van Leonardo Hotel Amsterdam Rembrandtpark sinds 1 augustus, wordt dit het tweede Apollo Hotel dat verder gaat onder het Europese merk van de Fattal Hotel Group. Met deze verbouwing en naamswijziging vergroot Fattal Hotel Group de naamsbekendheid van Leonardo Hotels in Nederland en zal het portfolio vanaf april 2020 bestaan uit 4 Leonardo Hotels met +1.200 kamers in Amsterdam.' Leonardo werd in 2006 opgericht als de Europese tak van Fattal Hotel Group. Het portfolio van Leonardo Hotels bestaat uit: Leonardo Hotels, Leonardo Royal Hotels, Leonardo Boutique Hotels en NYX Hotels by Leonardo Hotels.

Apollo Museumhotel

Het 3-sterren superior Apollo Museumhotel bevindt zich in het centrum van Amsterdam, waar de luxe P.C. Hooftstraat uitkomt op de bruisende Stadhouderskade. Direct gelegen naast het Rijksmuseum, telt het hotel 188 kamers voorzien van gratis Wifi, flatscreen televisie en airconditioning.