De Beren krijgt door overname drie locaties in Drenthe

De Beren krijgt door overname drie locaties in Drenthe

Restaurantketen De Beren van Ad Schaap krijgt door een overname in één keer drie locaties in Drenthe. Er komen restaurants in Meppel, Hoogeveen en Emmen.

De Beren heeft de drie vestigingen van grand-café het Postkantoor in Meppel, Hoogeveen en Emmen overgenomen van Albert Jan Vos. Ook de drie teams van de restaurants gaan mee naar de nieuwe eigenaar.

Begin november 2019 tekenden Ad Schaap van De Beren restaurants en Albert Jan Vos van het Postkantoor, officieel het koopcontract. De drie locaties worden de komende periode verbouwd. Meppel en Hoogeveen gaan begin 2020 op de schop. Emmen volgt daarna. Openingsdata voor de drie nieuwe aanwinsten va Beren-restaurants zijn nog niet bekend.

Een woordvoerder van De Beren zegt in lokale media erg blij te zijn met de uitrol van De Beren naar Drenthe. ‘Dat we gelijk drie vestigingen openen maakt het alleen nog maar mooier. In de basis lijkt ons horecaconcept op dat van Het Postkantoor, dus we verwachten dat we een hoop Drentenaren blij kunnen maken met alles wat De Beren te bieden heeft.’

Via Rotterdam naar heel Nederland

De Beren zag het levenslicht in 1984 in Rotterdam, aan de Noordsingel. Inmiddels is het concept uitgegroeid tot een succesvolle horecaformule met restaurants en bezorgrestaurants in heel Nederland. Deze zomer opende de eerste locatie in Limburg, onder leiding van Wim en Sanne Cox.

Amsterdam, Goes en Breda

Naast Roermond werd in 2019 onder meer ook Veenendaal geopend en ook in Den Bosch verrees een nieuwe locatie. Doetinchem staat op de planning maar voor deze vestiging is nog geen franchiser gevonden.

Nog dit jaar opent Ad Schaap restaurants in Amsterdam-Noord (winkelcentrum Boven ’t Y aan het Buikslotermeerplein), Breda, en Drachten. In Goes opent begin 2020 een vestiging van De Beren. Begin dit jaar startte de keten ook met een eigen opleidingstak: De Beren Academy. 

De Beren in de Horeca Top 100

Met een omzet van 56 miljoen euro staat de keten van (bezorg)restaurants op nummer 36 in de Horeca Top 100 van Misset Horeca.