Groei restaurantketen De Beren gaat maar door

Groei restaurantketen De Beren gaat maar door
Impressie van de nieuwe locatie van De Beren in Zutphen

De groei van restaurantketen De Beren van Ad Schaap stopt maar niet. In Zutphen opent binnenkort weer een nieuwe vestiging, nummer 52 met 175 zitplaatsen binnen. Daarnaast zijn er nog bijna 40 bezorgrestaurants.

De nieuwste De Beren komt in de nieuwbouwwijk Noorderhaven in Zutphen, op loopafstand van het oude centrum. Het station is drie minuten lopen van de locatie ‘Gebouw Havenmeester 10’ aan de Coenenparkstraat.

100 locaties

De teller van het totaal aantal vestigingen moet dit jaar de 100 passeren, zo is het doel. Daarnaast lonkt het buitenland. De restaurants van Ad Schaap ontvangen per week zo’n 50.000 gasten; jaarlijks zijn dat er 2,6 miljoen. Recent sloot ook een vestiging van De Beren haar deuren, die aan Ledig Erf in Utrecht.

Kipsaté en dame blanche

Al deze gasten samen bestellen het vaakst de kipsaté als hoofdgerecht. De dame blanche is het favoriete dessert.

Terras aan de haven

Het restaurant in Zutphen krijgt een groot terras waarvan de gasten uitkijken op de boten in de haven. Het restaurant krijgt een oppervlakte van ruim 300 vierkante meter. Het terras wordt 237 vierkante meter. Buiten komen 96 stoelen, binnen 175. De eerste gasten eten er volgens de huidige planning op 28 juni.

Nieuwkomer in Nieuwegein

Daarnaast bouwt De Beren aan een nieuwe locatie in Nieuwegein en openden recent nieuwe restaurants in de Markthal in Rotterdam, in Valkenburg, Kerkrade, Emmen, Drachten, Doetinchem en Hoorn.