De Beren maakt in Utrecht plaats voor brewpub van Brothers in Law

De Beren maakt in Utrecht plaats voor brewpub van Brothers in Law

De drie eigenaren van de Utrechtse craft bier brouwerij Brothers in Law openen een eigen brewpub in de Domstad: Brothers in Law Taphouse. Ze nemen daarvoor de locatie van restaurant De Beren over.

Brothers in Law ontstond vijf jaar geleden toen drie zwagers (brothers in law) begonnen met bierbrouwen. Tim Teitink werkte in de logistiek bij Heineken, Felix Schnetz was vertegenwoordiger bij de Utrechtse brouwerij De Leckere, waar zijn zwager Tim Freriks brouwer was. 

Nu opent het drietal in juni met Brothers in Law Taphouse ook een eigen horecazaak. Die komt aan het Ledig Erf, aan de rand van het centrum van de stad. Op die plek opende in 2018 De Beren, wat de locatie op zijn beurt overnam van een Grieks restaurant wat er twee jaar had gezeten nadat het plein opnieuw was ingericht met meer plek voor horeca. 

Nu neemt Brothers in Law de locatie over en opent na een kleine verbouwing hun eigen brewpub. Brothers in Law Taphouse krijgt 26 tapkranen met daarop onder meer de vaste bieren van de brouwer. 

Ook gaat Brothers in Law een eigen pils brouwen, dat in de nieuwe zaak geschonken gaat worden. Daarbij laten de brouwers weten iedere twee weken met een nieuw biertje te willen komen, meldt De Utrechtse Internet Courant (DUIC).