De Beren, Happy Italy, KFC en McDonald's samen op nieuw foodcourt

De Beren, Happy Italy, KFC en McDonald's samen op nieuw foodcourt

Restaurantketens De Beren, Happy Italy, KFC en McDonald's worden elkaars buren op een nieuw foodcourt. De bouw begint in februari. De restaurants openen nog eind dit jaar of begin 2023 hun deuren.

De vier restaurantketens Happy Italy, De Beren, KFC en McDonald’s komen naast elkaar op het nieuwe Foodcourt in Nieuwegein, aan de A27. Voor de deur komen ruim 200 parkeerplaatsen.

Vastgoedpartij Dunavast heeft de strategische plek in Nieuwegein aan de A27 verworven voor de realisatie van het nieuwe foodcourt, op bedrijvenpark Het Klooster. De locatie is in partnership met McDonald’s Nederland ontwikkeld.

Het Foodcourt heeft een bruto vloeroppervlakte van 2.300 m2. Het perceel heeft een totale oppervlakte 12.105 m² .

De viertal units zijn langjarig verhuurd aan de respectievelijke restaurantketens: McDonald’s (mede-initiatiefnemer), KFC, Happy Italy (van RCE) en De Beren van Ad Schaap.

Gasloze restaurants

In het ontwerp van de foodcourt is rekening gehouden met het gebruik van circulaire materialen, energiezuinige verlichting en op het terrein zullen veel groenelementen worden toegepast. Er wordt onder andere gebruik gemaakt van zonnepanelen en warmteterugwinning vanuit de keukens naar de lobby’s. Daarnaast zal het gebouw gasloos worden opgeleverd.