Happy Italy net als Loetje onder vlag van Restaurant Company Europe

Happy Italy net als Loetje onder vlag van Restaurant Company Europe

De horeca formule Happy Italy heeft vrijdag een akkoord bereikt met Restaurant Company Europe (RCE), de restaurantgroep met toonaangevende formules zoals Loetje, Beers & Barrels en Stan&Co.

Samen met RCE wil Happy Italy met haar pasta’s en pizza’s, een leidende internationale restaurantketen worden.

Wereld veroveren

Oprichter van Happy Italy en horeca ondernemer Daniel de Blok: 'Happy Italy is razend populair en heeft ongelooflijk veel potentie. Om versnelde internationale groei mogelijk te maken heb ik de keuze gemaakt om aan te sluiten bij RCE. Er is veel synergie tussen beide bedrijven en RCE heeft met Waterland een sterke financiële aandeelhouder.'

Hij vervolgt: 'Ik ben blij dat we met dit prachtige bedrijf de volgende stap kunnen gaan zetten en verheug me op mijn toekomstige rol om die uitbreiding te kunnen gaan realiseren. Met deze formule kunnen we letterlijk de wereld veroveren.'

Verdubbelen in locaties

Sandra van Halderen CEO van RCE: 'In de strategie van RCE is de belangrijkste pijler groei. We willen de komende vier jaar verdubbelen in aantal locaties en in omzet groeien naar 300 miljoen euro per jaar. Met deze acquisitie kunnen we die groei versneld gaan realiseren.'

Internationaal groeien

De keuze voor RCE om Happy Italy te kiezen als formule is een hele logische, aldus van Halderen: 'Happy Italy is een krachtig concept met enorm veel potentie om uit te groeien tot internationaal love-brand net zoals een aantal andere formules binnen RCE, bijvoorbeeld Loetje.

Happy Italy, Amsterdam

De formules binnen RCE zijn totaal verschillend, hebben een heel ander assortiment en bedienen ook een andere doelgroep. Door de acquisitie van Happy Italy verbreden we ons portfolio in het fast casual segment.' De toezichthouder ACM moet de transactie nog goedkeuren.

Over Restaurant Company Europe

Restaurant Company Europe (RCE) is een toonaangevende restaurantgroep in Nederland, met meer dan 50 vestigingen in 2021. De groep heeft verschillende restaurant en café locaties door heel Nederland.

Happy Italy werd in 2010 opgericht in Rotterdam door horecaondernemer Daniel de Blok. Sindsdien is concept uitgegroeid naar een bedrijf met meer dan 1000 medewerkers en 20 vestigingen in Nederland waaronder in Rotterdam, Amsterdam, Tilburg, Eindhoven en Schiedam. Recentelijk lanceerde Happy Italy een aantal nieuwe vestigingen en binnenkort The Happy Drive, de drive thru voor pizza's en pasta. In de corona tijd is gebleken dat Happy Italy ook succesvol is met delivery en takeaway.