Bouw nieuw Foodcourt met De Beren en McDonalds van start

Bouw nieuw Foodcourt met De Beren en McDonalds van start
Startschot bouw Foodcourt, © Tycho Müller

In Nieuwegein is gestart met de bouw van het Foodcourt langs de A27. Het is een project van McDonald's Nederland en Dunavast. Naast de vastgoedketen zelf komt er een restaurant van De Beren, Happy Italy en KFC.

Het Foodcourt heeft na realisatie een bruto vloeroppervlakte van 2.300 m en biedt daarnaast ruimte voor ruim 200 parkeerplaatsen. Het perceel heeft een totale oppervlakte 12.105 m².

Aart Jan Verdoold, CEO Dunavast: ‘In samenwerking met sterke marktspelers als McDonald’s, De Beren, Happy Italy en KFC zal het Foodcourt een prominente rol krijgen in de gemeente Nieuwegein en haar omgeving. Een samenwerking om trots op te zijn.’

Het Foodcourt A27 Nieuwegein maakt straks deel uit van het bedrijvenpark Het Klooster. Het bedrijvenpark is door zijn ligging bij uitstek geschikt voor logistieke bedrijven voor transport, distributie, opslag en overslag. Hoogwaardige kwaliteit en duurzaamheid staan centraal op Het Klooster.

'Eind 2022 open'

Wethouder Ellie Eggengoor, gemeente Nieuwegein: ‘De gemeente Nieuwegein is verheugd dat Dunavast het Foodcourt in Bedrijvenpark Het Klooster gaat ontwikkelen. Het is op deze zichtlocatie een aanwinst voor de stad en voor de bedrijven die al in het bedrijvenpark gevestigd zijn. Ik wens ook de KFC, De Beren, McDonald’s en Happy Italy alle succes toe!’

Naar verwachting zal de bouwperiode in Q4 worden afgerond en kunnen de viertal units in gebruik worden genomen door de partijen McDonald’s (mede-initiatiefnemer), KFC, Happy Italy en De Beren. Na oplevering zullen zich gaan richten op de officiële opening, die naar verwachting eind 2022 zal plaatsvinden.