nieuws

Investeerder Waterland: ‘Debuut moet twee maal zo groot worden’

Restaurant 1163

Waterland Private Equity heeft grote plannen met restaurantgroep Debuut. In vijf jaar tijd moet Debuut twee maal zo groot worden. Op dit moment telt de restaurantgroep 29 locaties.

Investeerder Waterland: ‘Debuut moet twee maal zo groot worden’
Stan&Co in Arnhem van Debuut.

Eind juli werd bekend dat Waterland Private Equity een belang heeft genomen in horecaonderneming Debuut. ‘We willen echt heel hard groeien met dit bedrijf’, aldus een zegsman tegenover Het Parool. De keten Stan & Co, waarvan begin juli een derde vestiging werd geopend in Zeist, moet volgend jaar ook gaan uitbreiden naar Amsterdam en Den Haag. De expansie wordt gefinancierd uit de cashflow van de horecagroep, zo vermeldt Het Parool.

Ruud van Rietschoten doet stap opzij

Ruud van Rietschoten van Debuut: ‘Het aantrekken van Waterland als partner is een logische volgende stap voor ons bedrijf. Waterland levert ons de expertise en het nodige kapitaal om onze ambitie, de onbetwiste Nederlandse marktleider te worden in all-day restaurants, waar te maken. Ik heb jarenlang met veel plezier met het huidige management team gewerkt en nu is het tijd voor mij om een stap opzij te doen. Ik heb het volste vertrouwen dat het management team de gestelde ambities waar kan maken.’

Stan en Co in Arnhem. Beeld: Victor van Leeuwen

Concepten Debuut

Onder debuut vallen concepten als Stan&Co, Popocatepetl The Mexican, Kees, Belgian Beer Café Olivier, De Waag en De Vooruitgang. Debuut wil toonaangevend zijn in gastvrijheid door in steden veelzijdige en spraakmakende horecaconcepten neer te zetten.

Misset Horeca Top 100 grootste bedrijven

Debuut staat op 44 in de Misset Horeca Top 100 2018 van grootste bedrijven en merken. In 2017 realiseerde het bedrijf een omzetgroei van een dikke 10 procent. Ook dit jaar wordt er flink geïnvesteerd, zo’n €5 miljoen naar schatting. Dat ging onder meer naar een restyling van Boathouse Almere op de planning, evenals de opening van een nieuwe Kees, in Houten en twee nieuwe Stan&Co’s: in Zeist en in Amsterdam. ‘We zien nog vele kansen in een optimistische markt. Bovendien is onze organisatie klaar voor de toekomst’, aldus Fred Bus van Debuut. Het moet volgens hem de omzet opstuwen tot €49,5 miljoen in 2018.

Reageer op dit artikel