Extra geld voor reserveringssysteem Formitable

Extra geld voor reserveringssysteem Formitable
Cyril Mestrom en Raymond Wilders van Formitable

'Het gaat harder met Formitable dan we ooit hadden verwacht. Om dit tempo vol de houden hebben we net een financieringsronde gesloten,' zegt Formitable-oprichter Raymond Wilders. In totaal is een bedrag van 1 miljoen euro opgehaald. Formitable werd vooral bekend omdat ze aanbetalen als optie aanbieden in hun systeem.

Restaurant-reserveringsbedrijf Formitable heeft een miljoen euro opgehaald bij verschillende ‘informal investors.’ Het bedrijf wil met het geld groeien – ook internationaal - en het reserveringssysteem verder uitbouwen. Wilders ziet echter niets in een Formitable-consumentenplatform.

Investeerders Formitable

Wobbe Storms, Marten Post en WeTransfer-oprichter Nalden (echte naam Ronald Hans) zijn ingestapt.

Ronald Hans: ‘Formitable biedt gasten die snel een tafel willen reserveren een hele fijne gebruikerservaring. Dat helpt restaurants om een relatie op te bouwen met een nieuwe generatie gasten.’ Collega-investeerder Wobbe Storms doet er nog een schepje bovenop met de toevoeging dat Formitable vanaf het begin meer dan alleen een reserveringssysteem is. ‘Ze maken de juiste data inzichtelijk en leveren daarbij ook de tools om meer omzet te halen uit rustige uren. Qua groei is Formitable nu hard op weg om de grootste te worden in Nederland. Dat doen ze met een slimme strategie waarmee ze restaurants echt verder helpen: ‘niet de vis maar de hengel.’

Raymond Wilders onderschrijft de mening van zijn investeerders. ‘Wij willen ondernemers helpen om hun bedrijf te laten groeien. Dat doen we door een product te bouwen voor reserveringen, maar ook voor CRM-marketing, betalingen en integraties met andere platformen.

‘We investeren in een open ecosysteem waarin restaurants kunnen connecten met hun eigen kassa en verschillende review- en reserveringswebsites. We geloven niet in een Formitable-consumentenplatform, maar integreren met de apps en websites die consumenten al gebruiken, waaronder Google Maps.’

Er werken 17 mensen bij Formitable die nu 900 restaurants bedienen. Het bedrijf werd 2,5 jaar gelede opgericht.

>> Lees meer over online reserveringssystemen