Kuppens Management
Tips om no shows te voorkomen
No show is nog altijd een veel voorkomend probleem in de horeca. Uit eerder onderzoek blijkt dat dit restaurants gemiddeld €1800 per maand kost. Hoe kan je no show voorkomen?
No show is nog altijd een veel voorkomend probleem in de horeca. Uit eerder onderzoek blijkt dat dit restaurants gemiddeld €1800 per maand kost. Hoe kan je no show voorkomen?
Je kunt al achteraf betalen in webshops, in de winkelstraat, voor festivalkaartjes of een midweek Center Parcs. Maar in de Nederlandse horeca zijn bedrijven als Klarna nog niet doorgedrongen. Is het ook wachten op 'buy now, pay later' in de hospitality-sector?
Ondernemers laten kansen liggen op het gebied van efficiëntie en personalisatie. Dat is een conclusie uit een onderzoek van kassa- en betaalplatform Lightspeed en reserveringssoftware Zenchef onder 250 horecaondernemers.
Er komt best wat bij kijken als je er als horeca-ondernemer voor kiest om de reserveringen voor je terras open te zetten. Voormalig Terras Top 100-winnaar Wollebrand Lakehouse en Restaurant Hofman delen hun inzichten en ervaringen.
Een verbouwing kan je als horecaondernemer reserveringen kosten. Echter niet bij De Duikenburg in Echteld. Maar hoe flikten ze dat?
Bijna negentig procent (88%) van de horecaondernemers in Nederland heeft minstens één keer per maand last van no-shows, oftewel gasten die hun reservering zonder enige vorm van kennisgeving niet nakomen.