Deze teams zitten in finale kookwedstrijd Generational Flavours

Deze teams zitten in finale kookwedstrijd Generational Flavours
Thijs Meliefste

Thijs Meliefste, Fjeze Fur en René Staartjes hebben zich als jury gebogen over de deelnemers aan de kookwedstrijd Generational Flavours. Vier scholen gaan op de Horecava strijden in de finale.

De halve finale vond eind november plaats in Almelo. In een spannende wedstrijd waarbij 4 teams van hetzelfde niveau tegen elkaar streden werd besloten welke teams door zou gaan naar de finale.

De jury, bestaande uit de recent door GaultMillau onderscheiden Young Topchef 2020: Thijs Meliefste, instagrammer en schrijver van ‘Lekker Fred’: Fjeze Fur en tot slot René Staartjes, kooktechnisch adviseur van Rational, had er een aardige klus aan om de finalisten te selecteren. ‘Een mooi niveau met heerlijke smaken’, aldus René Staartkes aan het einde van de dag.

De volgende scholen gaan door naar de finale van Generational Flavours op de Horecava in januari 2020.

Niveau 3

  • Friesland College uit Drachten
  • Da Vinci College uit Dordrecht

Niveau 4

  • De Rooi Pannen uit Tilburg
  • Cas Spijkers Academie Twente

Naast de kookstrijd werden alle halve finalisten getrakteerd op een workshop van Nice to Meat, Yama, Bresc, Vanilla Venture, Natuurlijk Vers en Meindersma Hospitality. Partner Meiko zorgde ervoor dat alle vaat weer blinkend schoon mee naar huis kon.

De winnaars gaan uiteindelijk na de wedstrijd op de Horecava met een mooi prijzenpakket naar huis. De school die de beste ondersteuning heeft geleverd aan het team tijdens de wedstrijd mag een Rational VarioCookingCenter® toevoegen aan de apparatuur in de keuken.

De vier teams gaan op 16 januari 2020 op de Horecava live koken op de stand van Rational.

Video: Halve finale Generational Flavours


Bekijk deze collectie

Keuken inrichten

Van het kiezen van de juiste apparatuur tot slimme energiebesparingstips en effectief keukenmanagement; in deze collectie staat alles wat je nodig hebt voor een goed geoliede keukenoperatie. Neem een kijkje in de keukens van andere horecaondernemers en laat je inspireren door hun aanpak.