Eden Hotels neemt hotel Jan Luyken in Amsterdam over van Bilderberg

Eden Hotels neemt hotel Jan Luyken in Amsterdam over van Bilderberg

Eden Hotels neemt per 1 oktober 2020 Hotel Jan Luyken over van Bilderberg. Het is de eerste aanwinst van de groep sinds de rebranding tot Eden Hotels in 2018. Na de overname wordt het hotel eerst gerenoveerd, om begin 2021 te heropenen.

Na een periode van consolidatie en investeringen in de huidige Eden Hotels, is Hotel Jan Luyken in Amsterdam de eerste nieuwe aanwinst voor de groep na de rebranding tot Eden Hotels.

Hotel Jan Luyken is een viersterrenhotel met 62 kamers in het Amsterdamse museumkwartier. Op dit moment wordt het hotel geëxploiteerd door Bilderberg. Na 1 oktober, als het huurcontract van Eden ingaat, wordt het hotel verbouwd. Voor die verbouwing trekt Eden 2,5 tot 3 miljoen euro uit, schrijft het Financieele Dagblad. Begin 2021 heropent het hotel onder de vlag van Eden Hotels.

Voor de exploitatie heeft Eden een huurcontract voor 25 jaar afgesloten met Hotelmaatschappij Van Schaik, die het vastgoed in eigendom houdt. Hélène en Jeanine Van Schaik over de overname: 'Wij zijn oprecht blij dat ons hotel overgaat in handen van Eden, net als wij een echt Nederlands familiebedrijf. Onder hun leiding zal Hotel Jan Luyken, dat volgend jaar 65 jaar bestaat, zich verder kunnen ontwikkelen.’

Nieuwe fase

Léon Dijkstra, CEO van Eden Hotels, over de nieuwe aanwinst van zijn hotelgroep: ‘Hotel Jan Luyken past in elk opzicht bij Eden en is daarom een perfecte aanvulling op onze portfolio. De afgelopen periode van ons familiebedrijf zijn we druk geweest met het verder verbeteren van onze hotels en het bouwen van ons Eden merk. Nu Eden Hotels meer dan ooit staat, is het tijd voor de volgende stap. Tijd om weer naar buiten te treden en te groeien. Met deze huurovereenkomst van Hotel Jan Luyken start voor ons een nieuwe fase en we zijn trots dat de familie Van Schaik, een echte Amsterdamse hotelfamilie, ons de exploitatie van dit unieke hotel toevertrouwt.’

Over Eden Hotels

Eden Hotels bestaat uit het American Hotel Amsterdam, The Lancaster Hotel Amsterdam, Eden Hotel Amsterdam, The Manor Amsterdam, City Hotel Hengelo, Crown Hotel Eindhoven, Holiday Inn Eindhoven, Babylon Hotel Den Haag, Designhotel Maastricht, City Hotel Groningen, Oranje Hotel Leeuwarden, The ED Amsterdam en het Savoy Hotel Rotterdam.