Team Bocuse d'Or en biersommeliers tijdens Bierdiner 2020 Groningen

Team Bocuse d'Or en biersommeliers tijdens Bierdiner 2020 Groningen
Het Bierdiner in 2019.

Een vijfgangen diner in combinatie met speciaal gebrouwen bieren, voor maximaal 500 gasten, verzorgd door een keur aan sterrenchefs en biersommeliers. Ook tijdens de 10e editie van het Bierfestival Groningen, vindt wederom het Bierdiner plaats in de Martinikerk.

Voor één dag, woensdag 15 april, wordt de Martinikerk in Groningen omgebouwd tot een restaurant, inclusief forse keuken.

Maximaal 500 gasten kunnen die dag plaatsnemen voor een vijfgangendiner waarbij elk gerecht gecombineerd wordt met een speciaal gebrouwen bier. Zytholoog en internationaal biersommelier Fiona de Lange zal ook deze editie vanaf de kansel het bierdiner hosten. Daarnaast zullen diverse biersommeliers onder leiding van chef en biersommelier Arvid Bergström, aan tafel het verhaal achter de combinatie vertellen. Leerlingen van het Noorderpoort zullen de bediening en de keuken ondersteunen.

Onder de Linden en Bar Alt

Uiteraard zullen diverse 'noordelijke chefs' een gang voor hun rekening nemen. Dit jaar zijn dat onder meer Steven Klein Neijenhuis van Herberg Onder de Linden in Aduard en Henrice Dijks van Bistro ’t Gerecht in Groningen. Maar ook ondernemer Adriaan Verkerk en chef Thomas Kooijman van het Amsterdamse Bar Alt zullen acte de presence geven, evenals het Team NL dat Nederland vertegenwoordigd tijdens de Europese Finale van de Bocuse d'Ord in het Estse Tallinn.

Voor alle gangen wordt er een apart bier gebrouwen voor 'de perfecte match'. d’Olle Grieze, het samenwerkingsbier van diverse noordelijke brouwers, is dit jaar een 'Cluyn bier'. Dat is een oud-Gronings haverbier met uitsluitend streekprodukten en dat wordt gebrouwen door brouwerij Brouwdok uit Harlingen gebrouwen. Two Chefs Brewing tekent dit jaar voor het tafelbier. Klik hier voor meer informatie en/of voor kaarten voor het Bierdiner.