Brasserie Flo in Amsterdam sluit de deuren

Brasserie Flo in Amsterdam sluit de deuren

Na veertien jaar sluit brasserie Flo in Amsterdam haar deuren. 'Je moet stoppen voordat de formule passé is', zo zegt Léon Dijkstra, eigenaar en directeur van Eden Hotels tegenover Het Parool.

Zaterdag 21 december heeft het restaurant voor de laatste keer de deuren open. Dijkstra: 'We moeten per 1 maart ons contract voor vijf jaar vernieuwen en dat vonden we een mooie gelegenheid om er een punt achter te zetten', zegt hij in Het Parool over Flo dat valt onder een franchiseformule van Groupe Flo in Frankrijk.

Eerder dit jaar stopte Eden Hotels al met de vestiging in Eindhoven, in april 2020 gaat de groep ook niet meer verder met Flo in Maastricht.

'Flo-formule is eindig'

Groupe Flo zou nu nog maar weinig ondersteuning bieden aan franchisers.  Daarnaast werd de inspiratie voor nieuwe menu's en marketingactiviteiten minder. De Flo-formule is volgens Dijkstra eindig. Directeur Dijkstra weet nog niet wat er in het pand van Flo Amsterdam gaat komen. Niet wordt uitgesloten dat Eden Hotels er mogelijk met een partner iets nieuws begint.

Flo serveert gerechten uit de Franse ambachtelijke keuken. Te denken valt aan saumon fumée, sole meunière en tarte tatin. De brasserie liet gasten zich voor even in Parijs wanen.