Jouw gerecht met jouw handtekening: vijf voorbeelden

Jouw gerecht met jouw handtekening: vijf voorbeelden

Jouw gerecht met jouw handtekening. Persoonlijk, creatief en verrassend zijn drie onmisbare factoren voor de menukaart. Maak iets bijzonders met de unieke smaken van Bresc. Ontdek jouw 'sign' tijdens de Horecava op stand 07.140. Bekijk nu alvast wat inspiratie!

1. Wentelteefje met een dessertspiegelei

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 pl suikerbrood
  • 4 st halve abrikozen op siroop
  • 1 st ei
  • 2,5 dl melk
  • 1,5 dl kokosmelk
  • 1 dl slagroom
  • 50 g Bresc Tapenade dadels
  • 20 g suiker
  • 15 g vanillesuiker
  • 10 g Bresc Citroengraspuree
  • 5 g kaneel
  • 3 g agar agar
  • 250 g mascarpone
  • 100 g suiker
  • 30 g Bresc Citroengraspuree
  • 3 st ei
  • 50 g boter
  • 50 g suiker
  • 45 g bloem
  • 45 g amandelpoeder
  • 30 g amandelschaafsel
  • 5 g Bresc Rode peperpuree
  • 1 st sinaasappel (geraspt)
  • 1 st granaatappel

Bereiding

Meng de kokosmelk met de slagroom, citroengraspuree, suiker en agar agar. Breng dit aan de kook. Plaats een schaal in de vriezer zodat deze goed koud is voor gebruik. Leg plastic folie op de koude schaal en schep hier het kokosmengsel op, laat dit licht uitvloeien. Plaats de halve abrikoos in het midden van het kokosmengsel en laat het opstijven in de koeling. Meng de melk, ei, kaneel, vanillesuiker en dadeltapenade in een ruime schaal. Doop de plakken suikerbrood in het eimengsel en bak deze in een koekenpan mooi bruin. Plaats de plakken suikerbrood op een ovenrekje en leg hier de spiegeleitjes op. Verwarm het geheel gedurende 3 minuten op 160 °C.

Splits de eieren en klop het eiwit luchtig op. Meng de eierdooiers met het suiker en klop dit tot een luchtige massa. Voeg de citroengraspuree toe en meng de mascarpone erdoor. Spatel de eiwitten erdoor en laat dit opstijven.

Vermeng de boter, suiker, bloem, amandelpoeder, amandelschaafsel, rode peperpuree en sinaasappel met elkaar. Struik dit op een bakplaat en bak dit goudbruin gedurende 20 minuten op 180 ℃. Laat de crumble ongeveer 5 minuten afkoelen. Laat het uitharden en breek dit.

Verdeel de citroengrasmousse en crumble over het wentelteefje.

Witlofsoep-met-gerookte-makreel Bresc

2. Witlofsoep met gerookte makreel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 st witlof
  • 75 g Bresc Freshly chopped onion
  • 60 g gerookte makreel
  • 10 g Bresc Freshly chopped Spanish garlic
  • 5 g Bresc Erbe Italiano
  • 5 g Bresc Mierikswortelpuree
  • 8 dl groentebouillon
  • 1 dl slagroom
  • peper en zout

Bereiding

Fruit de witlof, ui en knoflook aan. Blus af met de groentebouillon en voeg de erbe Italiano toe. Breng het geheel aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en draai de soep op in de blender met de slagroom en de mierikswortelpuree.

Breng indien nodig op smaak met peper en zout. Pluk de makreel en serveer als garnituur in de soep.

Gnocchi-Bresc

3. Gnocchi met gebakken paddenstoelen en geitenkaas

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g droge aardappelpuree
  • 100 g bloem
  • 50 g geitenkaascrème
  • 2 st eieren
  • 50 g Bresc Mushroom mix
  • 50 g gemengde paddenstoelen
  • 20 g Bresc Freshly chopped shallot
  • 10 g Bresc Roasted garlic puree
  • 5 st Bresc Cherry tomatoes garlic parsley
  • cress
  • peper en zout

Bereiding

Meng de aardappelpuree, bloem, eieren, shallot, mushroom mix en geroosterde knoflookpuree door elkaar. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Strijk de massa glad in een bakvorm en dek goed af met plastic folie. Stoom de massa gedurende 30 minuten op 100 ⁰C. Laat goed afkoelen en snijd of steek in de gewenste vorm. Bak de gnocchi op gematigd vuur mooi goudbruin. Bak de paddenstoelen en dresseer deze op de gnocchi. Werk het geheel af met geitenkaascrème, cherry tomatoes en diverse soorten cress.

Hartige briochetaart met zalm en sojaschuim Bresc

4. Hartige briochetaart met zalm en sojaschuim

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g brioche brood
  • 250 g gepasteuriseerd eigeel
  • 125 g warm gerookte zalm
  • 125 g kookroom
  • 15 g Bresc Citroengraspuree
  • 15 g Bresc Gemberpuree
  • 10 g dille, gehakt
  • peper
  • 2 dl sojasaus
  • 40 g Palatinose
  • 40 g eiwitpoeder
  • 20 g Bresc Wasabi-dip
  • 4 st Bresc Cherry tomatoes garlic lemongrass
  • Cress

Bereiding

Snijd het brood in kleine blokjes. Pluk de warm gerookte zalm. Meng het brood met de zalm, voeg de eierdooiers en room toe. Kneed dit tot een nat beslag. Breng op smaak met citroengraspuree, gemberpuree, dille en peper. Gaar het geheel in een taartvorm gedurende 10 minuten op 165 ℃.

Vermeng de sojasaus, Palatinose en eiwitpoeder met elkaar en laat het een nacht rusten. Klop dit met een garde tot een stevig beslag. Spuit het beslag op een silicone bakmat en laat gedurend één uur op 100 ℃ drogen in de oven.

Snijd de broodpudding in punten. Garneer met de sojaschuim, wasabi-dip, cherry tomatoes en cress.

Crème van citroengraspuree, gekonfijte citroen en granaatappel bresc

5. Crème van citroengraspuree, gekonfijte citroen en granaatappel

  • 500 g rietsuiker
  • 250 g water
  • 15 g Bresc Citroengraspuree
  • 100 ml rum
  • 2 tk munt
  • 4 st citroen
  • 250 g mascarpone
  • 100 g suiker
  • 30 g Bresc Citroengraspuree
  • 3 st ei
  • 50 g boter
  • 50 g suiker
  • 45 g bloem
  • 45 g amandelpoeder
  • 30 g amandelschaafsel
  • 5 g Bresc Rode peperpuree
  • 1 st sinaasappel (geraspt)
  • 1 st granaatappel

Bereiding

Breng het water aan de kook met de rietsuiker, rum, citroengraspuree en munt. Snijd de segmenten uit de citroen. Voeg deze toe aan het suikerwater. Laat dit afkoelen en konfijt hierin de citroenen voor 12 uur. Haal het mengsel door een zeef, bewaar de citroen en siroop apart.

Splits de eieren en klop het eiwit luchtig op. Meng de eierdooiers met het suiker en klop dit tot een luchtige massa. Voeg de citroengraspuree toe en meng de mascarpone erdoor. Spatel de eiwitten erdoor en laat dit opstijven.

Vermeng de boter, suiker, bloem, amandelpoeder, amandelschaafsel, rode peperpuree en sinaasappel met elkaar. Struik dit op een bakplaat en bak dit goudbruin gedurende 20 minuten op 180 ℃. Laat de crumble ongeveer 5 minuten afkoelen. Laat het uitharden en breek dit. Verdeel de gekonfijte citroen en crumble op de crème en garneer met de pitjes van de granaatappel.

Meer inspiratie nodig?

Op het inspiratieplatform Bresculinair.com zijn ruim 500 recepten beschikbaar, passend bij de laatste trends. Het bedrijf heeft al enkele thema’s op een rijtje gezet: van Knoflooksensatie en Brood met smaak tot Vega(n) en Eat fast.

Dit artikel is gesponsord door Bresc.

Bekijk deze collectie

Recepten

In deze collectie vind je recepten, samengesteld voor en door chef-koks. Van verleidelijke borrelhapjes tot smaakvolle lunchgerechten en terrasspecialiteiten. Ontdek de signatuurrecepten van gerenommeerde sterrenchefs en ontdek hun signatuurrecepturen.