Bombrief bezorgd bij Okura Hotel Amsterdam

Bombrief bezorgd bij Okura Hotel Amsterdam

De verdachte brief die vrijdag is bezorgd bij het Amsterdamse hotel Okura is ook een bombrief. Dat meldt de politie. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) komt ter plaatse. Het hotel wordt niet ontruimd.

Volgens een woordvoerster van de politie heeft personeel van het hotel rond 09.00 uur de politie gealarmeerd. 'De brief werd door het personeel herkend door het nieuws van gisteren. Daarop hebben ze heel adequaat gehandeld en de brief niet opengemaakt.'

Donderdag werd bekend dat de afgelopen dagen meerdere bombrieven zijn verstuurd naar bedrijven in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Het betrof een hotel en een tankstation in Amsterdam, een makelaarskantoor in Utrecht en een tankstation en autobedrijf in Rotterdam. Ook het hoofdkantoor van het CIB in Rotterdam, dat op alle brieven als afzender staat, kreeg donderdag een brief met een explosief. Volgens de politie ging het om een brief die retour was gezonden, maar het is niet bekend door wie. Uit onderzoek van de recherche is gebleken dat het incassobureau niet bij de zaak betrokken is.

Geen dreigende situatie Okura Hotel

Geen van de bombrieven is afgegaan, maar de 'zware explosieven' hadden volgens de politie wel degelijk kunnen ontploffen en zwaar lichamelijk letsel kunnen veroorzaken. De politie houdt er rekening mee dat alle brieven van dezelfde afzender zijn en onderzoekt alle scenario's, waaronder ook afpersing.

De omgeving rondom het Okura werd niet afgezet en gasten van het hotel mochten gewoon in- en uitlopen. Medewerkers van Okura deelden koffie uit aan de aanwezige pers en van een dreigende situatie was geen sprake.