Pulitzer Amsterdam viert 50 jaar met Stories To Stay

Pulitzer Amsterdam viert 50 jaar met Stories To Stay
De huidige general manager Yvonne van der Klaauw in gesprek met Peter Pulitzer tijdens de heropening in 2016.

Hotel Pulitzer Amsterdam bestaat in 2020 50 jaar en viert dat gouden jubileum met 'Stories To Stay', een ode aan de verhalen en geschiedenis van de vijfentwintig historische grachtenpanden waar het hotel in huist.

De grondlegger van het hotel, Peter Pulitzer, kocht in de jaren 60 twaalf grachtenpanden aan de Prinsengracht en Keizersgracht en creëerde een hotel dat in 1970 geopend werd. Pulitzer Amsterdam werd hiermee één van Amsterdams eerste vijfsterrenhotels.

Peter Pulitzer was de achterkleinzoon van de oprichter van de Pulitzer Prijs, een van de belangrijkste literatuurprijzen ter wereld. Om aan die geschiedenis eer te doen, is naast de ingang van het hotel een bibliotheek met alle boeken die ooit de Pulitzer Prijs wonnen.

Vanuit het motto ‘Het huis van je buren staat maar één keer te koop’, breidde Pulitzer het hotel door de jaren heen uit naar uiteindelijk vijfentwintig 17de en 18de -eeuwse grachtenhuizen aan de Prinsengracht, Keizersgracht en Reestraat.

In augustus 2016 opende het hotel opnieuw haar deuren na een intensieve 1,5 jaar durende verbouwing en restyling van alle 400 jaar oude grachtenpanden. Bij die gelegenheid was de naamgever van het hotel aanwezig, hij overleed in 2018 in Amerika op 88-jarige leeftijd.

Het huidige design reflecteert de geschiedenis en het individuele karakter van elk grachtenpand. Een mix van Nederlandse elegantie en eclectische stijl zoals de vier bijzondere thema suites met privé ingangen aan de gracht geïnspireerd op de verhalen van de intrigerende karakters die door de jaren heen in panden hebben gewoond.

50 jaar lang Stories To Stay

Pulitzer Amsterdam heeft de afgelopen 50 jaar meer dan vier miljoen gasten vanuit de hele wereld mogen verwelkomen. Met het jubileumthema 'Stories To Stay’ brengt het hotel een ode aan al die verhalen die door vorige bewoners, bezoekers en hotelgasten van de afgelopen 50 jaar zijn ontstaan.

Yvonne van der Klaauw, sinds augustus 2019 general manager van Pulitzer Amsterdam, zegt: ‘We zijn trots om al 50 jaar een plek te zijn waar iedereen zich bijzonder kan voelen; van hotelgasten tot buren en Amsterdammers. Niet zonder reden zijn er werknemers die hier al meer dan 40 jaar met veel plezier werken. Ons jubileum markeert het volgende hoofdstuk en is een heel bijzonder moment in de geschiedenis van dit hotel. Ik ben immens trots op de inzet van iedereen die betrokken is geweest bij de afgelopen 50 jaren van het hotel.’

50 hotelovernachtingen cadeau

Speciaal voor het 50-jarig jubileum heeft het thema alle activiteiten geïnspireerd waaronder de jaarlijkse Garden Party met de onthulling van het Peter Pulitzer standbeeld en de feestelijke 50 Years Celebration Package. Ook geeft Pulitzer Amsterdam 50 overnachtingen in samenwerking met partners weg, deelt het hotel dit jaar 50 verhalen van vorige gasten en ontvangen alle 50-jarige die dezelfde leeftijd bereiken in de verjaardagsmaand, een cocktail in Pulitzer’s Bar.