Nieuwe general manager voor hotel Pulitzer Amsterdam

Nieuwe general manager voor hotel Pulitzer Amsterdam

Yvonne van der Klaauw treedt per 1 oktober 2019 aan als nieuwe general manager van hotel Pulitzer Amsterdam. Ze volgt hiermee Alex van Gastel op die Managing Director van Lore Group Nederland wordt, verantwoordelijk voor de Nederlandse hotels waaronder Pulitzer Amsterdam en Kimpton De Witt.

Yvonne van der Klaauw begon haar carrière bij Prince de Galles in Parijs en Sheraton Brussel, waar ze meerdere salesfuncties vervulde. Als Director of Sales opende Van der Klaauw in 1997 het Sheraton Amsterdam Airport hotel, waarna ze doorgroeide als Area Director of Sales & Marketing voor Starwood Nederland.

In 2015 nam ze de stap om onderdeel uit te maken van het team dat Pulitzer Amsterdam zelfstandig maakte. Als Director of Business Development was ze onder meer verantwoordelijk voor de succesvolle herpositionering van het vijf-sterren hotel na de uitgebreide renovatie.

Yvonne van der Klaauw: 'Pulitzer Amsterdam is al lang onderdeel van mijn DNA en ik kan mij geen mooier hotel bedenken om directeur van te zijn. De bijzondere mensen die er werken en verblijven, de rijke historie aan de Amsterdams grachten en het prachtige design maken dit hotel uniek. Waar ik naar uit kijk is om de relatie met onze gasten en Amsterdam verder uit te bouwen en op deze manier iedereen het Pulitzer-gevoel te laten beleven.'

Van der Klaauw neemt het roer van het hotel over van Alex van Gastel, die het hotel sinds 2010 leidde en in die periode onder meer de verzelfstandiging en grondige verbouwing realiseerde en in 2013 met zijn team de Dutch Hotel Award won.

Het gerenoveerde Pulitzer Amsterdam is een luxe hotel gesitueerd in 25 samengevoegde 17de en 18de eeuwse grachtenpanden in één van Amsterdams’ chicste buurten. Het vijfsterrenhotel heropende in augustus 2016 opnieuw haar deuren na een 1,5 jaar durende verbouwing en restyling.

Het hotel biedt nu 225 gastenkamers, een uitgebreide serene binnentuin, vergader- en evenementenruimten evenals restaurant Jansz. en Pulitzer’s Bar die lokale smaken en producten etaleren. In 2020 viert Pulitzer Amsterdam haar 50-jarige bestaan.

Met een omzet van 32,2 miljoen euro in 2018 staat Pulitzer Amsterdam op plek 53 in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven.